JUSTITIE NEDERLAND WIST DAT THAILAND ACHTER JOHAN VAN LAARHOVEN AANGING

0
1267

~EEN GOED VERSTAANDER HEEFT MAAR EEN HALF WOORD NODIG~
(voor een goed verstaander is een kleine aanwijzing genoeg)


UPDATE 5-09-2016 19.20 UUR* DEN HAAG/DEN BOSCH : Justitie in Nederland stemde er in 2014 nadrukkelijk mee in dat Thailand zelfstandig onderzoek zou doen naar eventuele misdrijven van de Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Dat bleek maandag tijdens het verhoor van politieman Ben Olde Engberink in de Haagse rechtbank.

De advocaten van de in Thailand tot 103 jaar cel veroordeelde Tilburger stellen al langer dat Nederland Van Laarhoven ‘voor de Thaise leeuwen heeft geworpen’. Met de door hen afgedwongen getuigenverhoren hopen ze bewijs te vinden voor die stelling.image

Politieman Olde Engberink was in 2014 de verbindende schakel tussen het Om in Nederland en de Thaise justitie. Na overleg met de Bredase officier Lucas van Delft kwam hij met de Thai overeen dat die zelf een onderzoek zouden instellen naar Van Laarhoven. Twee weken later werden de Tilburger en zijn Thaise vrouw gearresteerd. De inmiddels uit zijn functie ontheven Van Delft moet woensdag getuigen.

Olde Engberink voegde er maandag in het getuigenverhoor aan toe dat hij niet kon vermoeden dat Thailand Van Laarhoven ook zou arresteren.

Aan het einde van het ruim vijf uur durende getuigenverhoor trok advocaat Sidney Smeets een bittere conclusie: “Johan van Laarhoven heeft 103 jaar cel, maar het is vergeefs zoeken naar moraal bij deze getuige”. Landsadvocaat Cecile Bitter noemde die opmerking ‘ongepast’.

Met dank aan het Brabants Dagblad