JONGE WILDE OLIFANT OP DE WEG IN CHONBURI AANGEREDEN DOOR EEN VRACHTWAGEN, OVERLEED ONDERWEG NAAR DIERENZIEKENHUIS.

0
204

~HET LEVEN IS EEN ONS VREUGDE EN EEN POND VERDRIET~

(Er zijn veel vervelende en trieste dingen in het leven en maar weinig gelukkige momenten)


CHONBURI: Een jonge wilde olifant stierf op weg naar een dierenziekenhuis nadat het donderdagochtend vroeg in de morgen door een vrachtwagen op een weg in de provincie Chonburi werd aangereden.

De olifant werd geraakt door een grote vrachtwagen toen de dikhuid de 344 ste weg in het het district Nong Yai in Chonburi overstak, aldus het departement van nationale parken.

Het ongeval werd gemeld om 04.40 uur door een reddingseenheid uit het district Wang Chain in de nabijgelegen provincie Rayong.

Het dier, een vrouwtje van ongeveer 7 jaar oud en met een gewicht van ongeveer 3 ton, volgde destijds haar moeder op zoek naar voedsel, volgens een Twitter-bericht op Mcot Plc.

De vrachtwagenchauffeur verloor de controle na het raken van de olifant waarna zijn voertuig kantelde. Door de impact van de aanrijding werd de olifant in een sloot langs de weg geslagen.

Een lokaal hoofd van dierenbescherming, khun Padet Laithong, vertelde dat hij de dierenartsen had gebeld om de olifant te behandelen. Zij hebben het dier vervolgens pijnstillers gegeven om haar per vrachtwagen naar het dierenziekenhuis op de Kasetsart Universiteit Kamphaeng Saen campus in Nakhon Pathom te brengen.

Het arme beest stopte met ademen toen de vrachtwagen door het district Bang Bung van Chonburi reed.

Dierenarts Thananon Panpetch verklaarde later dat de olifant door de botsing ernstig gewond was geraakt, en daarbij gebroken benen en een gebroken rug had opgelopen.

Een kraan werd ingeschakeld om de olifant op de vrachtwagen te tillen. De hele operatie duurde ongeveer acht uur.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post