Home Algemeen JOHAN VAN LAARHOVEN VOOR PRINSJESDAG IN NEDERLAND!

JOHAN VAN LAARHOVEN VOOR PRINSJESDAG IN NEDERLAND!

0
JOHAN VAN LAARHOVEN VOOR PRINSJESDAG IN NEDERLAND!

~NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS~

(Je moet altijd kans wagen)


Johan stapt geketend met een wandelstok uit de gevangenbus

DEN HAAG:- In justitiekringen mikt men er op dat ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven binnen enkele weken wordt overgeleverd aan Nederland om hier zijn straf uit te zitten.

Haagse ingewijden verwachten dat pogingen om de Nederlander uitgeleverd te krijgen op korte termijn succes zullen hebben. Gisteren werd de Nederlander door de Thaise Hoge Raad definitief veroordeeld tot 75 jaar celstraf, waarvan hij er 20 moet uitzitten.

Niet veel later stapt zijn vrouw Tukta uit een andere gevangenenbus.

De straf van de 58-jarige Van Laarhoven is door die uitspraak onherroepelijk geworden. Een hogere rechter is er in Thailand namelijk niet. De Tilburger verdiende miljoenen met coffeeshops in Brabant. Die heeft hij witgewassen, luidt het vonnis.

Het OM in Nederland vroeg de Thaise collega’s in 2014 om hulp in een zaak naar Van Laarhoven. Dat hulpverzoek mondde uit in een eigen onderzoek door de Thaise politie. Die pakte Van Laarhoven, die zich in Thailand bevond, vervolgens zelf op.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ging afgelopen vrijdag naar Thailand om met premier Prayut Chan-o-cha te praten over uitleveren van de ex-coffeeshopbaas aan Nederland. Dat deed de CDA-bewindsman na aandringen van de Tweede Kamer en een kritisch rapport van de ombudsman. Nederland zou namelijk steken hebben laten vallen, omdat het OM had kunnen weten dat Thailand Van Laarhoven zelf zou gaan berechten na de hulpvraag en drugshandelaren zijn in dat land flink de sigaar en zitten vaak onder slechte omstandigheden in de cel. Ook Grapperhaus zei bij zijn bezoek aan Thailand dat het OM daarbij fout had gezeten.

Door de uitspraak van het Thaise Hooggerechtshof is het mogelijk om de gesprekken over overbrenging naar Nederland af te ronden, omdat de berechting daarmee ten einde is. Van Laarhoven kan nu een verzoek indienen om zijn straf in Nederland uit te zitten. Het ministerie wil officieel niks laten weten over het verloop van gesprekken daarover.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Youtu.be
Content: Redactie Telegraaf
Bron: Telegraaf.nl