JETSTAR VLUCHT COMPLEET MISLUKT IN PHUKET

2
722

~uit de pan vliegen~

(Erg snel stijgen)


PHUKET:- Passagiers vielen flauw, en baby’s gilden op een vlucht naar de hel met Jetstar in Phuket. De airconditioning was uitgevallen en het vliegtuig had vertraging.

Jetstar vlucht JQ18 zou om 22.20 moeten vertrekken, maar had meer dan twee uur vertraging door verschillende mankementen. Een passagier raakte bevangen door de hitte vanwege de kapotte airconditioning. Een van de technische defecten was de power unit die de airconditioning laat werken. De passagiers zaten zich dus kapot te zweten in de tropische hitte en vochtigheid van Phuket.

Volgens news.com.au probeerde het cabine personeel  de passagiers te verkoelen door regelmatig bekertjes (koud) water rond te brengen terwijl mecaniciens aan het vliegtuig werkten. Volgens de passagiers was dat helemaal niet het geval. Die vonden de service van Jetstar ‘afgrijselijk’.

Een van de passagiers zei tegen een journalist dat niemand iets zei over de mankementen en dat verschillende passagiers bevangen werden door de hitte. “Baby’s werden uitgekleed tot op de luiers. Het vliegtuig had geen water meer,  en we zaten twee uur zonder airco,” zei Laura Beach-Mahoney.

“Een jong meisje kreeg een astma aanval toen een stewardess haar koelte toe wapperde met een instructiekaart, een oudere man viel flauw. Hij zat al in z’n korte broek. Hij had zuurstof nodig om weer bij te komen. Toen het water op was moesten de passagiers zich koelte toewuiven met veiligheidskaarten.”

Na twee uur in het moordend hete vliegtuig gezeten te hebben mochten de passagiers van boord. De vlucht was geannuleerd, en zou de volgende middag om 4 uur vertrekken.

Volgens Laura bood Jetstar geen accommodatie nabij het vliegveld aan. “Toen we eenmaal uit het vliegtuig waren, vertelde niemand wat er nu ging gebeuren. Als de passagiers niet allemaal boos geworden waren hadden we moeten wachten in de vertrekhal. “Uiteindelijk kwam er een bus met een chauffeur die nauwelijks kon sturen. We reden twee uur om een hotel te bereiken. Dat hotel stond in Patong, waar we net vandaan kwamen!

De ellende was nog niet over, want de gestrande passagiers wederom op het vliegveld en vele andere honderden passagiers mochten achter in de rij aansluiten om uren te wachten om gecontroleerd te worden.

Bron: News.com.au

2 REACTIES

  1. Er kan wel eens iets fout gaan , vergeet niet de enorme groei die deze industrie ondervind en om zowel technies als boord personeel updatet te houden word iedere dag moeilijker en riskanter , mij valt het nog mee in het totaal wat er fout gaat , in NL kan zelfs een trein niet op tijd vertrekken .

Comments are closed.