JA JA, DE PAUS WIPT DIT JAAR TIJDENS ZIJN RONDREIS DOOR AZIË, THAILAND EVEN BINNEN

0
400

~DE WAARHEID VERBLOEMEN~

(De waarheid mooier doen voorkomen dan hij is)


THAILAND:- Het wordt almaar duidelijker dat paus Franciscus tijdens zijn aangekondigde reis naar Japan, die wellicht nog voor het einde van dit jaar plaatsheeft, ook Thailand bezoekt.

Paus Franciscus in diep gepeins verzonken, zal ik wel, zal ik niet?

In Vaticaanse kringen is er voorlopig geen officiële bevestiging noch ontkenning. Maar informeel hebben nauwe medewerkers van de paus de reis bevestigd. Eerder raakte al bekend dat paus Franciscus tijdens zijn Aziëreis voor of na Japan een ander Oost-Aziatisch land zou bezoeken.

De reis naar Japan zelf zou dan weer plaatsvinden van 23 tot 26 november, maar ook dat is niet officieel. Meteen wordt duidelijk dat er tijdens deze reis naar het Aziatische continent geen bezoek aan Noord-Korea op de agenda staat, ook al hadden Noord-Koreaanse leiders daarop fel gehoopt om internationaal hun blazoen op te poetsen.

Een olijke paus Franciscus, geweldig!

Zowel in Japan als Thailand vormen katholieken een kleine minderheid van nauwelijks 0,5 procent. In beide landen is de bevolking overwegend boeddhistisch. In Japan behoren ook veel inwoners tot de Shintoreligie. Thailand telt betekenisvolle hindoeïstische en islamitische minderheden.

Paus Franciscus heeft dit jaar al vijf buitenlandse reizen gemaakt. Eind januari woonde hij de Katholieke Wereldjongerendagen (WJD) bij in Panama (Midden-Amerika). Een week later bracht hij een historisch bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten en eind maart reisde hij naar Marokko.

Begin mei bezocht Franciscus Bulgarije en Macedonië, en vier weken later in Roemenië. Van 4 tot 10 september reist hij ook nog naar Mozambique, Madagaskar en Mauritius.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotosStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Kerknet.be