ITALIANEN IN CHONBURI GEARRESTEERD VOOR HET GEBRUIKEN VAN GEORGE CLOONEY’S NAAM OM FRAUDE TE PLEGEN

0
233

~NESPRESSO……..WHAT ELSE?~

(Reclame uitspraak in een commercial van deze acteur)


Pattaya:- In deze kustplaats zijn gisteren twee Italianen in hechtenis genomen omdat ze de naam van de Amerikaanse acteur George Clooney hebben gebruikt om slachtoffers te verleiden te investeren in een nep-kledingbedrijf.

De hoofdcommandant van de Crime Suppression Division (CSD) majoor generaal Jiraphob Puridet maakte vanmiddag bekend dat de 58-jarige Francesco Galdeli, en de 45-jarige mevrouw Vanja Goffi, in een door hen gehuurd huis in het district Banglamung gearresteerd werden aan de hand van aanhoudingsbevelen, welke door Interpol waren uitgevaardigd.

Politie majoor generaal Jiraphob zei dat de Italiaanse autoriteiten de CSD hadden op de hoogte gebracht van hun verblijfplaats in Thailand nadat ze voor de rechter in Italië op de loop gegaan,

Galdeli en Goffi werden door een rechtbank in Milaan veroordeeld tot acht jaar en vier maanden gevangenisstraf alsmede een boete van € 14.500 (500.000 baht) wegens fraude.

Ze overtuigde investeerders ervan dat ze een kledinglabel maakten met de naam van de acteur op kledingstukken voor export. De misdaad vond plaats in 2010, toen George Clooney hier oren van kreeg, vervolgde hen in Italië.

De leider van de CSD zei dat de twee investeerders van meer dan 40 miljoen baht anderen hadden gedupeerd. Ze zijn in 2014 naar Thailand gekomen.

De politie zal hun visum in Thailand laten overschrijden om ze kater aan de Italiaanse autoriteiten over te dragen maar nadat de gerechtelijke procedures zijn afgerond.

De aard van de relatie tussen de heer Galdeli en mevrouw Goffi was onbekend.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Crime Suppression Division
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post