ITALIAANSE TOERIST RAAKT ERNSTIG GEWOND BIJ HET MAKEN VAN EEN OLIFANTENRITJE OP PHANG NGA

0
118

~HET OP ZIJN HEUPEN HEBBEN~

(Slecht gehumeurd zijn)


PHANG NGA:- Een 29-jarige Italiaanse toerist raakte gisteren dinsdag 19 februari ernstig gewond toen de 12-jarige mannelijke olifant die deze toeristen op zijn rug had plots van zijn rug schudde en de Italiaanse toerist op de grond in de buik verwondde.

Het incident vond gisteren plaats om 10.30 uur op een oude oliepalmplantage in Tambon Song Praek, een plantage dat was veranderd in een privépark voor olifantenrijden, zo vertelde khun Song Praek kamnan Boonrong Jaroonsawatchai.

De Italiaan Trofa Manuel liep een ernstige verwonding op in het incident, terwijl zijn landgenoot Francesco Di Megli (31) licht gewond raakte.

Beiden werden met spoed naar het Phang-Nga-ziekenhuis gebracht, waar ze vanaf de tijd onder de goede zorgen waren van de doktoren.De 26-jarige mahout, khun Kanchanapong Kanwichit, liep doordat ook hij van de olifant viel enkele verwondingen op, maar hoefde geen medische behandeling.

Hij vertelde tegen de politie dat zijn stierolifant, Plai Thanwa genaamd, de toeristen had aangevallen tegen het einde van een 30 minuten durende rit, de olifant zou het plots op zijn heupen gekregen hebben. Hij verklaarde dat de olifant ineens en met geweld de toeristen van zijn rug gooide en met zijn slagtand de toeristen verwondde.

Het was ongebruikelijk uitval van de olifant, die bekend staat als een stier met een vriendelijk gedrag. Nu staat Plai Thanwa vastgeketend op een veilige, afgelegen plek in het park. Niemand in het park begrijpt er iets van, Plai Thanwa, die altijd goedhartig is en nog nooit iemand had aangevallen en op dit moment ook niet in de must was (olifant kan dan erg agressief zijn en meer seksueel actief), zo voegde Kanchanapong eraan toe.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation