IS THAILAND EEN PARADIJS VOOR MEDISCHE ZORG?

42
4832

~EEN GOED VERSTAANDER HEEFT MAAR EEN HALF WOORD NODIG~

(Voor een goed verstaander is een kleine aanwijzing genoeg)


BANGKOK:- Ja, menige medelander windt dat Thailand is een paradijs voor medische zorg geworden, want er zijn geen wachtlijsten en behandelingen zijn goedkoper dan in Nederland. Bovendien krijgt u extra persoonlijke aandacht. Jaarlijks worden er in totaal ongeveer 5 miljoen behandelingen verricht bij toeristen die speciaal in combinatie met een vakantie hiervoor naar Thailand komen.

In Bangkok zijn verschillende ziekenhuizen die tegen goedkope tarieven behandelingen uitvoeren. Echter ook in bekende toeristische plaatsen als Phuket en Chiang Mai zijn privé- ziekenhuizen geopend, die als voordeel hebben dat ze in een rustige tropische omgeving liggen. Hierdoor kan de reiziger na een behandeling comfortabel herstellen en lekker genieten aan een van de stranden van Zuid Thailand of van het gevarieerde landschap in Noord Thailand. Ook kunt u naar zogenoemde medische spa’s om te herstellen van een operatie.

De uitstekende kwaliteit van de ziekenhuizen in Thailand is duidelijk te bemerken als u kijkt naar de faciliteiten en de service die deze ziekenhuizen hebben. Nergens ter wereld wordt u zo vertroeteld als in Thailand. De ziekenhuizen lijken meer op een hotel, met ondermeer een kleurentelevisie, tapijt, volledige keuken om het u (en uw partner) zo aangenaam mogelijk te maken tijdens uw verblijf in Thailand.

KWALITEIT VAN THAISE ZIEKENHUIZEN
De Thaise ziekenhuizen staan bekend om hun goede kwaliteit van zowel medisch personeel als wel van het ziekenhuis. Dit is mede toe te schrijven aan het volgende:

•Doctoren hebben hun medische kennis vaak opgedaan in Westerse landen, waardoor ze niet alleen de kennis hebben, maar ook de Engelse taal goed beheersen.

•Na hun studie gaan de doctoren vaak werken in privé ziekenhuizen, waardoor de kwaliteit van het ziekenhuis aanzienlijk stijgt.

•De Thaise overheid steunt de ziekenhuizen die medische behandelingen aanbieden, omdat dit een nieuwe markt is die bijdraagt aan de ontwikkeling van Thailand.

MEEST VOORKOMENDE BEHANDELINGEN:

Hieronder vind u de top 5 van behandelingen die worden ondergaan door buitenlandse bezoekers die zich laten behandelen in Thaise ziekenhuizen.

•Tandheelkunde – vooral kronen, bruggen en het witten van het gebit.

•Cosmetische ingrepen – vooral facelift, ooglidlift, liposuctie en borstvergroting.

•Volledige check-up lichaam.

•Orthopedische klachten – voornamelijk heup, knie en hernia.

•Ooglaser behandeling.

TIPS
Behalve dat het aantrekkelijk is om in Thailand een medische behandeling te ondergaan, zijn er natuurlijk ook praktische aspecten waar men rekening mee dient te houden.

•Geadviseerd wordt om naar een particulier ziekenhuis in Thailand te gaan. Deze zijn vaak kwalitatief beter dan openbare ziekenhuizen in Thailand.

•Zijn de artsen geregistreerd en is er voldoende ervaring aanwezig door de u verkozen medische ingreep?

•Ga van te voren altijd na of uw reis/- ziektekostenverzekering eventuele kosten geheel of gedeeltelijk dekt.

•In geval van een spoed ingreep, dekt in veel gevallen uw ziektekosten verzekering de gemaakte kosten. Discreet informatie hierover opvragen is een aanrader.

•Neem als u op reis gaat naar Thailand altijd uw verzekeringspas mee. Meer informatie over ziekenhuizen in Bangkok: Bangkok Hospital en Bumrungrad

•Ga van te voren na of u nazorg krijgt of dat u daar zelf verantwoordelijk voor bent.

Informatie en bron:
Foto’s: Stock
Tekst: Lodewijk Kuis
Bron: Thailandgek.com

42 REACTIES

 1. Kan iemand mij vertellen of het hospital op de Soi Bekaouw Een particulier ziekenhuis is of een gemeente ziekenhuis.Is het speciaal voor thai’s of ook voor de farang.Hoe liggen de prijzen daar?

 2. T is n mooi verhaal, helaas is t zo dat er maar weinig hiervoor naar t zuiden of noorden van t land gaan hiervoor, maar dat dit veelal gebeurd in Bangkok en of Pattaya, maar dat noemen we niet want dat ligt tr centraal en daar hebben ze happy zones lol

 3. ong 2 jaar geleden kreeg ik vervelende klachten met mijn ogen.Zag zwarte stippen enz .Naar Bangkok hospital Pattaya gegaan voor onderzoek.Vrijwel gelijk aan de beurt.Uitgebreide behandeling oa Beladona d10 otw de druppels die je pupil vergroten.Ik ben tamelijk op de hoogte med behandeling ,ook qua medicamenten ,maar niet voor ogen.Bij elkaar ong 4 uur in het ziekenhuis met wachttijd oogdruppels.Uiteraard vraag je voor zo”n behandeling niet wat de kosten zijn.Ik dacht wel Nou dat wordt dansen en zingen op het strand om te bedelen.Al hoewel ik dan vermoedelijk geld moet toegeven aan de kijkers.!!!!!Maar het was
  verbazend dat het maar 1200 baht was. Met ouder worden kan men wat oogvocht achter de ogen verliezen Nou dat had ik dan weer .Niets aan te doen…..

 4. Ik ben een paar keer geopereerd in Bangkok en in Pattaya niets dan lof. In Nederland kon ik niet geholpen aan mijn klachten, ik ben nu weer top.

 5. Vorig jaar had ik een trombose in chiang mai en hebben ze me naar een ziekenhuis kort bij mijn verblijf, werd daar eer goed geholpen maar het eerste wat ze me vroegen was of ik een verzekering had wat ik niet had, werd daar inderdaad zoals een prins behandeld maar toen ik achter de prijs vroeg viel mijn broek wel even af, moest 23000 bhat betalen voor een dag en nacht, heb mij laten verhuizen naar een ander ziekenhuis waar ik nog 3 dagenverbleven heb en moest daar amper 3000 bhat betalen alles inbegrepen

 6. Ik wil toch mijn ervaring vertellen, het is niet allemaal roze geur ,en er kan overal wat gebeuren, maar ik adviseer als je medicijnen mee naar huis krijgt ,kijk even op je pc of het wel klopt, dat kan je een hoop ellende besparen

 7. Die prijzen is een beetje natte vingerwerk,Bangkok Pattaya rekent de hoofdprijs,Pattaya Memorial zit daarvan dan weer op de helft,en ga je naar een gemeente ziekenhuis,is het weer stukken goedkoper.

 8. idd. geven medicijnen als snoepjes…..gewoon 7 verschillende voor een keelontsteking. Ik slik zelf al 10 pillen per dag en van de 7 die ik meekreeg waren er 3 gevaarlijk om met mijn standaard medicijnen in te nemen. Kijken ze hier niet naaar.dus KIJK uit.

 9. Ik heb eens een uigebreid hartonderzoek gehad met alle toeters en bellen , kosten maar eu 12,00 , moet ik er wel bij vertellen dat ik vooraanstaande Thai bij me had, alles kun je daar verwachten

 10. Alleen maar omtrent het feit dat ze mij in Thailand een hartoperatie wilden geven, en ik kan volgens heart-center san Fransisco helemaal niet geopereerd worden.ik had dood op de tafel achtergebleven.

Comments are closed.