INVAL IN DE VERSCHILLENDE MAGAZIJNEN IN BANGKOK LEVERDE 60.000 NAGEMAAKTE KOFFIEKOPJES, MOKKEN EN REISBEKERS OP

0
198

~WAT HET ZWAARST IS, MOET HET ZWAARST WEGEN~

(De belangrijkste zaken behoren de meeste aandacht te krijgen)

BANGKOK:- Vanmorgen er een persconferentie door kolonel Paisit Wongmuang, het hoofd van een departement welke zich bezighoudt met overtredingen van intellectuele eigendomsrechten gehouden. Hij vertelde dat er ongeveer 60.000 namaak plastic koffiekopjes, reisbekers en mokken met merklogo’s door zijn team in beslag genomen waren.

De namaakartikelen stonden klaar om aan distributeurs op de Sampheng-markt in Bangkok geleverd te worden en hadden een geschatte marktwaarde van 10 miljoen Baht, hoewel kolonel Paisit niet vreemd zou opkijken als deze hele handel 60 miljoen Baht zou halen.

Nadat de vertegenwoordigers van de beschadigde bedrijven klachten hadden ingediend, lanceerde het departement voor falsificaties verschillende invallen en doorzochten ze 10 locaties in Bangkok van de groothandelsfabrikanten en magazijnen om de nagemaakte artikelen in beslag te nemen.

Er werden negen verdachten gearresteerd op beschuldiging van bezit met de bedoeling om nagemaakte goederen te verkopen en te verdelen en de intellectuele eigendomsrechten van anderen te schenden, aldus Paisit.

De in beslag genomen reismokken droegen de logo’s van Manchester United Football Club, Liverpool Football Club, Starbucks, Doraemon en Harley Davidson.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation