INTERNATIONAAL VLIEGVELD DON MUEANG DOOR EEN ZOMERSTORM OVERVALLEN

0
227

~DE SCHEEPJES MET ZURE APPELEN KOMEN ERAAN~

(Wolkjes die regen of storm voorspellen)


BANGKOK:- Een onverwachte storm overviel gistermiddag Don Mueang Airport in Bangkok, waardoor meer dan 18 vluchten werden gestremd en ongeveer 3.000 passagiers hun geduld moesten uitoefenen.

Door dit natuurfenomeen moest ten minste één vlucht worden omgeleid naar de nabijgelegen luchthaven Suvarnabhumi en een andere naar de luchthaven U-Tapao.

De sterke wind zorgden ervoor dat een mobiele vliegtuigwrak van Lion Air tegen in de buurt staand Nok Air-vliegtuig sloeg, waarna alle 176 passagiers aan boord van de Nok Air-vlucht van boord gingen om op een ander vliegtuig te stappen. Hun vlucht naar Nakhon Si Thammarat werd verplaatst van 14.05 uur tot 15.30 uur.

De plv. woordvoerder van het immigratiebureau, kolonel Cherngron Rimpadee maakte naderhand bekend dat de plots opkomende storm vele vluchten naar en van Don Mueang Airport tussen 14:00 en 16:00 uur verstoord had.

De radio van de luchtvaart van Thailand meldde dat de storm om ongeveer 15.15 uur op zijn hoogtepunt stond maar dat snel daarna de normale diensten op de luchthaven konden worden hervat.

Tijdens de storm stonden tientallen vliegtuigen geparkeerd op het asfalt, wachtend op het juiste moment om op te stijgen, terwijl tientallen anderen in de buurt vlogen wachtend op het juiste moment om te mogen landen.

Pathum Thani werd op dezelfde manier getroffen door winden die zo hevig waren dat ze een deel van de betonnen muur van de westelijke universiteit wegbliezen. Het vallend puin beschadigde vier auto’s en twee motorfietsen die eigendom van universitair personeel en docenten waren, hoewel niemand gewond raakte.

De politie en relevante functionarissen kwamen ter plaatse inspecteren nadat ze een rapport over het incident hadden ontvangen.

De universiteit bevindt zich in de wijk Lam Luk Ka in Pathum Thani. Het terrein is afgezet in afwachting van inspectie van het gebouw en de structuur ervan.

De meteorologische afdeling voorspelt voor vandaag en moren zomerstormen en onweersbuien in de regio’s Noord, Noordoost, Oost en Centraal, inclusief Bangkok.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation