Home Algemeen ING INVESTEERT IN THAISE FUSIEBANK

ING INVESTEERT IN THAISE FUSIEBANK

0
ING INVESTEERT IN THAISE FUSIEBANK

~ER BESTAAT GEEN STINKEND GELD VOOR EEN VERKOPER~

(Geld is veel waard en dan aanvaard men veel)


BANGKOK – ING investeert omgerekend honderden miljoenen euro’s in een Thaise fusiebank die ontstaat na de samenvoeging van TMB Bank en Thanachart Bank. Ook de regering van Thailand steekt geld in die nieuwe financieel dienstverlener, lieten vertegenwoordigers weten op een persconferentie.

TMB en Thanachart gaven vrijdag definitief groen licht voor hun fusie. Daarmee ontstaat de op vijf na grootste bank van Thailand, met een balans van 1,9 biljoen baht (zo’n 55 miljard euro) en zo’n 10 miljoen klanten. De regering van het Zuidoost-Aziatische land stuurt al langer aan op bankenfusies, om financieel dienstverleners concurrerender te maken.

ING en het Thaise ministerie van Financiën zijn van plan samen 23,5 miljard baht te investeren in de bank, omgerekend bijna 684 miljoen euro. Daarvan neemt ING zo’n 12,5 miljard baht voor zijn rekening.

GROOTSTE AANDEELHOUDER
ING, dat al een kwart van alle TMB-aandelen in handen had, wordt met een belang van 21,3 procent de grootste aandeelhouder van de nieuwe kredietverstrekker. De totale waarde van de fusie tussen TMB en Thanachart werd in december vorig jaar op 156 miljard baht geschat, maar een precies bedrag is nog niet vastgesteld.

De Nederlandse bank investeert al sinds 2008 in TMB en is positief over digitalisering van de Thaise bankensector. ING sprak in februari al zijn steun uit voor de fusie met Thanachart. Daarbij rekende ING er al op een belang van ruim 20 procent te krijgen in het nieuwe bedrijf.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Redactie telegraaf
Bron: Telegraaf.nl