INDEBUURT PUBLICEERT DE LEKKERSTE THAISE GERECHTEN IN ARNHEM

0
312
Thais restaurant Rung in de Ruiterstraat Arnhem

~ZELFS IN DE LEKKERSTE APPELTAART ZIT WEL EENS EEN PIT~

(Op alles is wel wat aan te merken)


GELDERLAND: Gastredacteur Lourens Trimp vertelt jou ook deze week weer over de lekkerste gerechten in Arnhem. Voor indebuurt gaat hij op zoek naar een echte signature dish. Deze week tipt hij over al het lekkers uit Thailand, zijn favoriete vakantiebestemming. Daarvoor gaat hij op bezoek bij de horecazaken Rung en Noodle Works.

Over anderhalve maand mag ik weer op vakantie. Ik tel de dagen af en kijk alweer uit naar mijn trip naar Vietnam, Cambodja en Thailand. Vooral omdat ik echt dol ben op de Aziatische keuken. Om alvast een beetje in de stemming te komen eet ik deze week de Massaman curry bij restaurant Rung en de Pad Thai bij Noodle Works.

Restaurant Rung aan de Ruiterstraat is mijn favoriete Thaise restaurant in Arnhem. Op het moment dat ik hier aan tafel schuif dwaal ik in mijn gedachten meestal af naar een smal straatje in Bangkok. Zo’n plek met talloze eetstalletjes op elke hoek van de straat. Helaas doet de Thaise regering er steeds meer aan om deze karren uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Toch staan ze er in mijn droommoment nog allemaal. De Massaman curry kan je mij ’s nachts voor wakker maken. Die is goddelijk en by far mijn favoriete curry. Net als bij Rung dus.

de Massaman curry van restaurant Rung in Arnhem

MASSAMAN MET RUNDVLEES
Ik ga altijd voor nummer 39. De kaart hoef ik tegenwoordig al niet meer te zien. Dit is de Kaeng Massaman met rundvlees. Er staan ook nog twee varianten met kippendijfilet en varkensvlees en speklappen op de kaart. Echt enorm pittig is dit gerecht in mijn beleving niet. Alhoewel ik door mijn vele tripjes naar Thailand niet snel het stoom uit mijn oren voel komen. Voor iedereen met een stevige trek en zin in een voorgerecht heb ik de volgende tips : de viskoekjes natuurlijk (nr.7), de Thaise kippensoep Tom Kha Kai (nr.15) of de pittige Thaise soep met garnalen Tom Yam Kung (nr.17). Die laatste zorgt wel voor de nodige zweetdruppels op mijn voorhoofd. Feeling hot hot hot!

Noodle Works aan de Jansplaats in Arnhem

NOODLE WORKS
Mijn tweede aanrader kan je vinden bij Noodle Works aan de Jansplaats 16 in Arnhem, aan de linkerkant in de steeg van Bar Florian richting het biljartcentrum de House of Billiards. De inrichting van dit kleine restaurant is eenvoudig, net als bij elke eetgelegenheid in Thailand zelf. Het enige dat ontbreekt is misschien de TL-verlichting boven de tafels. De kaart is uitgebreid en de prijzen zijn bijzonder laag. Voor mijn favoriete bord Pad Thai ben je zo’n 7 à 8 euro kwijt. Dan heb je een vol bord waar je bijna met z’n tweeën van kan eten.

De echt heerlijke Pad Thai met gamba’s bij Noodle Works voor slechts € 8,-

Bij Noodle Works serveren ze gerechten uit de Thaise en Chinese keuken. De dames in de keuken maken het zo pittig als jij dat wilt. De Vietnamese loempia’s zijn ook een absolute aanrader. Verser krijg je ze niet in Arnhem.

Informatie en bron:
Foto’s: indebuurt.nl
Tekst: Lourens Trimp
Bron: indebuurt.nl