Home Algemeen IN THAILAND ZIJN TOT NU TOE 2811 MENSEN VEROORDEELD BIJ LAND’S ILLEGALE VOETBALWEDDENSCHAPPEN

IN THAILAND ZIJN TOT NU TOE 2811 MENSEN VEROORDEELD BIJ LAND’S ILLEGALE VOETBALWEDDENSCHAPPEN

0
IN THAILAND ZIJN TOT NU TOE 2811 MENSEN VEROORDEELD BIJ LAND’S ILLEGALE VOETBALWEDDENSCHAPPEN

~OP HET VERKEERD PAARD GEWED HEBBEN~

(De verkeerde keuze gemaakt hebben)


THAILAND:- Er zijn tot nu toe 2.811 aanbieders van illegale voetbalweddenschappen waarvan de medewerkers en spelers door de rechtbank schuldig werden bevonden en een boete kregen van gezamenlijk 2,8 miljoen baht.

Volgens majoor generaal Phanurat Lakboon, het plaatsvervangend hoofd van het Metropolitan Police Bureau, zijn van 1 mei tot 28 juni 49 bookmakers en meer dan 2.700 spelers gearresteerd voor het gokken bij de wereldbeker.

Andere gedetineerden hadden gewerkt voor gokbazen en geaccepteerde weddenschappen. De bookmakers werden voor drie maanden in het spinnenhok gezet, terwijl de goklustige spelers elk een boete van 1.000 baht moesten betalen.

Ook werden er juridische stappen ondernomen tegen 16 zogenaamde internetidolen en prominente vrouwen die op websites de mensen misleidde om de wet te overtreden en online te gokken.

Nog eens 21 beroemdheden zijn door de politie uitgenodigd om zich op 4 juli op het politiebureau te melden. De politie wist 183.535 baht cash te confisqueren en wil de rekeningen van bookmakers boven 27 miljoen baht bevriezen.

Khun Phanurat verklaarde dat de politie op 4.325 scholen in het land waarschuwingsbijeenkomsten had georganiseerd daarbij werden 4,3 miljoen studenten gewaarschuwd om niet te gaan gokken tijdens de voetbalwedstrijden.

Dezelfde campagne richtte zich ook op 5.217 uitgaansgelegenheden in het koninkrijk.

Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang