IN THAILAND IS EEN MENSENLEVEN GÉÉN KNOOP WAARD! | 5000 BAHT VOOR DE NABESTAANDEN VAN HET MOTORONGELUK IN PATTAYA

0
670

~DAT IS DE PIJN NIET WAARD~

(Dat is de moeite niet waard)


PATTAYA:- De zware motor, bestuurd door de Rus die resulteerde in de dood van drie mensen eerder deze week, was niet verzekerd.

de 22-jarige Alexandr Zakharov en zijn 22-jarige
Netnapha Prawatdee. Foto: Johnny van Loon

De motor werd verhuurd aan de 22-jarige Alexandr Zakharov in Pattaya, maar het bedrijf had de “Por Ror Bor” (ongevallenverzekering aan derden) niet verlengd zoals vereist is door de wet.

De politie verklaarde dat de Rus schuldig was aan het achteloos motorrijden. De nabestaanden van de overleden personen krijgen slechts 5.000 baht per familie en daar moeten ze het meedoen, een fatsoenlijke begrafenis kan er bij lange na niet van betaald worden.

De Rus Zakharov en een 20-jarige Zuid-Koreaanse man Mr. Yongseok Choi, die de weg overstak, stierven op de plaats van de crash. De vriendin van de Russische man, de 22-jarige Netnapha Prawatdee, stierf laten in het ziekenhuis.

De families van het slachtoffers kregen gisteren een cheque van 5.000 baht van Khun Saifon Nakphook van de Tourist Assistance Foundation (hulpfonds).Kapitein Sombat Kaewmoonsuk die de zaak behandelde op het politiebureau van Pattaya zei dat het verhuurbedrijf een boete heeft gekregen wegens het niet hebben van een verzekering voor de motor.

Het is nu aan de betrokkenen om de zaak verder te behandelen bij de rechtbank om het bedrijf aansprakelijk te maken.

De Tourist Assistance Foundation helpt enkel met claims, zo schreef de Thaise internet krant Komchadluek die TERECHT opmerkte dat het een betreurenswaardige situatie was dat toeristen motoren kunnen huren zonder de juiste verzekeringsdekking.

Informatie en bron:
Foto’s: Johnny van Loon &  Komchadluek
Content: Olleke Bolleke
Bron: Komchadluek