IN HET NATIONAAL PARK DOI PHA HOM POK IS HET VERBODEN OM VOGELS MET WURMEN TE VERLEIDEN EEN POSE AAN TE LATEN NEMEN

1
806

~VOGELTJE GEZIEN, KASTJE DICHT~

(Iemand nieuwsgierigheid bevredigen)


CHIANG MAI:- Dit is een vervelend berichtje voor mijn medevogelaar, Gerbrand Castricum, met ingang van vandaag mag hij in Thailand niet meer zijn wurmen-potje meenemen om lands mooiste vogels voor de lens te krijgen.

De parkleiding van het Nationaal park Doi Pha Hom Pok National Park heeft een beroep op zijn bezoekers gedaan om de vogels niet meer met wormen te lokken om ze zo dichter bij de lens te krijgen voor foto’s.

De parkopzieners van Doi Pha Hom Pok hebben namelijk gezien dat de vele vogelaars dit trucje gebruiken, vooral in de gebieden rond de Doi Sanju en Doi Lang, waar momenteel veel trekvogels verblijven.

De ambtenaren vrezen namelijk dat het lokken doormiddel van het voeren van wurmen, het jachtgedrag van de vogels zou kunnen veranderen en dat de stropers met deze truc zouden kunnen proberen zeldzame vogels te vangen.

Op veel plaatsen staan al verbodsborden neergezet, inmiddels hebben wel veel vogelaars zich tegen deze verordening verzet. De parkopzichters hebben dan ook geen andere keus dan hen uit het park te sturen.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-farang

1 REACTIE

 1. Nu hebben de meelwormen geen uitlaat service meer . [grapje]

  Maar Olleke , goede aktie ,en dus ook deze publicatie. De vogelaars zijn hopelijk niet de gevaarlijkste mens soort. Dat zijn de stropers [over de ganze wereld] , en dus ook in Thailand. Pakken alles voor een paar rot centen [THB-tjes] , en doen veel kwaad.
  Ook andere [zoog]dieren en planten worden geraust uit de “Schepping” , en in Thailand kijken de meeste mensen weg .{Ik ook hoor in het veld , als er 5 man met Machettes en Guns voor me staan}.Het is hun broodje [ahum].!
  Ik kom 20 jaar in Thailand , en de meeste jonge jongens doen nu de Smartphone pijn ! En gaan niet zo veel met de Katapult de deur uit. Dus er komt hoop {Ik hoop het}.
  In de Isaan waar ik woon eet men alles , maar de jeugd [mits genoeg geld] eet ook KFC en MAC etc. Is de verandering gaande.?
  Daarentegen verschaft YOUTU.BE allerlei filmpjes over stroop en vang methoden In Thailand , Zuid-Oost Azie en ver daarbuiten .
  Soms drukt het op mijn ziel , maar ik zie ook mensen die wel humaan omgaan met dieren.
  De Tempels met de Monniken[leermeesters toch?] kunnen een voorbeeld zijn , maar het liefst zijn de Tempels kleine “zoo-tjes” , kortom Dierentuinen , onder erbarmlijke omstandigheden.
  Te klein.
  Te vies.
  Te veel beesten op een te kleine ruimte.
  Maar we[ik] dient[en] moed te houden, hopelijk kan een goede film of boek over de Buuddah verlichting brengen. In de Tempel krijgen de jongens dagelijk les.
  Maar tot nu toe niet gezien !

  NB Er zijn VEGA Tempels , oa in Lampang , waar ze de koeien niet [meer] eten . Vandaar uit kan het gevoel komen van heb Uw naaste lief. Ook de dieren.

  Olleke en Gerbrand , ga zo door. Thailand heeft zo veel moois te bieden , maar helaas vooral in de National Parks.

  een vogelaar groet u , Jan Kerrie uit de Isaan.
  Alle coments zijn welkom , ik lees U gaarne.

Comments are closed.