IN DE AFGELOPEN WEEK BIJNA 500 MENSEN IN DE NACHT GEARRESTEERD VOOR OVERSTAY EN OVERIGE MISDADEN

1
364

~DAT LIGT PRECIES IN ZIJN LIJN~

(Daarvoor is hij de geschikte persoon)


THAILAND:- Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en Big Joke claimt opnieuw dat hij 490 buitenlanders bij hun lurven heeft gepakt voor de zgn. overstay van hun visum en een aantal zou opgepakt zijn voor andere misdaden. Bijna alle arrestaties werden in het holst van de nacht gedaan.Immigratiebureau politiecommandant Surachate Hakparn alias “Big Joke” paradeerde langs de pas gearresteerde buitenlanders over de parkeerplaats van Bangkok’s hotel Montien Riverside, en kondigde aan dat ze een totaal van 490 buitenlanders hadden opgepakt.

“We gaan dit nieuwe jaar gewoon door met wat wij altijd gedaan hebben,” zei Surachate. “Bij mij weten zijn er nu geen noemenswaardige aantallen individuen met een overstay van hun visum meer in het land”

Hij vertelde dat de arrestaties een zegen zijn voor het Thaise toerisme.

“We zijn ervan overtuigd dat het toerisme zal verbeteren als gevolg van onze aanhoudende en beslissende razzia’s en operaties,” zei hij. “Mensen die in het koninkrijk verblijven, dienen dat nu eenmaal op een legale wijze doen.”

De razzia van vrijdag was de 42e editie van een hardhandig optreden dat in 2017 begon als “Operation Black Eagle” em werd omgedoopt tot de minder raciaal geladen “X-Ray Outlaw Foreigner.”

Volgens de politie zijn de invallen op 6.252 locaties verricht waarbij er 6.468 mensen zijn gearresteerd.

De meeste van de 249 buitenlanders die bij de laatste inval werden opgepakt, werden gearresteerd voor illegale binnenkomst: 113 Birmese, 71 Laotianen, 64 Cambodjanen en één Pakistaan.

Het aantal dat voor verschillende misdaden werd gearresteerd waren er 220, terwijl 21 werden gearresteerd omdat ze hun visum hadden overschreden: vier uit India, Laos en Birma, twee uit Duitsland, Zweden en Vietnam en één uit Amerika, Rusland en Italië.

Surachate zei dat het hardhandig optreden van cruciaal belang was, omdat de aankomst van toeristen zal toenemen. In 2018 zei hij dat er in totaal 38 miljoen toeristen het koninkrijk hadden bezocht bezocht, waarvan 11 miljoen Chinezen.

Hij voorspelde dat binnen twee jaar de aantallen zouden oplopen tot 60 miljoen per jaar, bijna gelijk aan de gehele nationale bevolking. Hij zei echter dat hij er zeker van was dat het grotere aantal aankomsten voornamelijk onafhankelijke reizigers zou zijn in plaats van die op goedkope reizen.

“[Onafhankelijke] toeristen zijn kwaliteitstoeristen. Ze komen en geven geld uit in Thailand, niet alleen in de achterhoede gebieden, “zei hij.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The PattayaNews
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The PattayaNews

1 REACTIE

Comments are closed.