Home Thailand Bangkok IN BANGKOK KRIJGEN NOTOIRE DRONKEN AUTOMOBILISTEN EEN ELEKTRONISCHE ENKELBAND

IN BANGKOK KRIJGEN NOTOIRE DRONKEN AUTOMOBILISTEN EEN ELEKTRONISCHE ENKELBAND

0
IN BANGKOK KRIJGEN NOTOIRE DRONKEN AUTOMOBILISTEN EEN ELEKTRONISCHE ENKELBAND

~DE KETEN IS ZO STERK ALS DE ZWAKSTE SCHAKEL~

(De kracht van het geheel wordt bepaald door het zwakste onderdeel, ook gezegd voor samenwerking van mensen in groep)


BANGKOK:- Een groepje van negen chauffeurs, die voor een tweede maal gearresteerd werden voor het besturen van hun auto met een borrel op, kregen afgelopen vrijdagavond een elektronische enkelband aangemeten om hen thuis aan de buis gekluisterd te laten zitten, zodat zij in deze Songkran periode geen gevaar voor andere weggebruikers kunnen opleveren.

De Thaise autoriteiten hebben dit nieuwe hulpmiddel aangewend om de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door vakantiedoden op te heffen

Om er zeker van te zijn dat deze negen recidivisten tussen 22.00 uur en 04.00 uur zonder toestemming het huis verlaten, gaf de rechtbank het bevel om hen een GPS-compatibele om de enkel te binden.

Dit is eerste keer dat ze in DUI-gevallen werden gebruikt, vertelde reclasseringshoofd Prasarn Mahaleetrakul aan verslaggevers.

De identiteit van deze testgroep werd niet aan het publiek vrijgeven, maar Khun Prasarn zei dat ze waren veroordeeld door een rechtbank in Bangkok.

De Thaise Justitie heeft vorige maand 5.000 van deze apparaten in 23 rechtsgebieden geïntroduceerd.
De gerechtsambtenaren zeiden dat de apparaten, met een gewicht van ongeveer 230 gram, het mogelijk maken dat sommige veroordeelden eerder worden vrijgelaten om plaats te maken voor de zwaardere gevallen terwijl hun verblijfplaats nog steeds door de politie wordt gecontroleerd.

Meer dan 2.100 mensen zijn van woensdag tot vrijdag landelijk gearresteerd voor het DUI, zei Prasarn.

Afgezien van boetes of gevangenisstraffen die door rechters zijn uitgesproken, zullen degenen die veroordeeld zijn door het DUI ook politiecontroleposten moeten helpen om andere dronken chauffeurs op te sporen om hun verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen, zei het hoofd van de dienst.

Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod