Home Featured I’M (NOT) DREAMING OF A WHITE CHRISTMAS

I’M (NOT) DREAMING OF A WHITE CHRISTMAS

0

~ALS HET MET KERSTMIS WARM IS, VRIEST HET MET PASEN~

(Nederlands gezegde dat voor geen meter werkt in Thailand)


BANGKOK:- In plaats van het gebruikelijke kerstmist decor, kerstlichtjes en grote kerstbomen, een daarvan was vorig jaar Zuidoost Azië’s hoogste kerstboom, ziet het er donker uit op CentralWorld Plaza.

Kerstmis dit jaar is niet wit, en niet verlicht. Shoppingmalls over het hele land slaan dit jaar over, uit rouw voor de koning. “Het is onplezierig, maar ik kan het accepteren uit rouw voor onze koning,” zei Charisara Advakultep, studente, die slenterde met haar klasgenoot in de mall.

De directie van Central Pattana zei dat haar 29 winkelcentra dit jaar de gebruikelijke kerstmis decoratie grotendeels achterwege laten. “Er komen was kleinere kerstbomen en decoraties in de centra, maar geen grote kerstboom er voor. Dat geldt voor alle Central shoppingmalls.” Op de vraag of er volgend jaar kerstbomen zullen zijn was het antwoord: dat bekijken we volgend jaar.

Hoewel Thailand vrijwel geheel boeddhistisch is zijn kerstmist decoraties en festiviteiten erg populair geworden. Zowel bij het publiek als bij de winkeliers. In de afgelopen jaren hebben grote shoppingmalls hun winkels gedecoreerd met grote kerstmis-achtige diorama’s waarin het publiek foto’s en selfies kan nemen. Omringt met kerst muziek.

Een werknemer van The Mall Group zei dat zijn bedrijf waarschijnlijk in plaats van kerst decoraties grote portretten van de overleden koning zal plaatsen. Het thema dit jaar gaat worden: doe goede daden, zoals onze Vader dat deed.

Bron: Khaosod