HUIVEREN IN BANGKOK | DE SPECTACULAIRE “WALKING WITH DINOSAURS SHOW” KEERT TERUG IN DE HOOFDSTAD VAN THAILAND

0
408

~HET IN DE BROEK DOEN~

(In de broek plassen van schrik of van het lachen)


BANGKOK:- Een daverend gebrul vult de hele arena, enorme majestueuze dinosaurussen tornen hoog uit boven de bevende menigte en brengt daarmee de prehistorie tot leven. Deze ongelooflijke wezens zullen binnenkort tot leven worden gebracht in Walking With Dinosaurs: een arena show die plaatsvindt in het Impact Arena Muang Thong Thani van 12-15 september. Deze imposante show wordt door het BEC Tero Entertainment naar Thailand gebracht.

Deze show toont 18 levensechte dinosaurussen van negen afzonderlijke soorten, variërend in grootte van jongen tot een gigantische Brachiosaurus van ongeveer 11 meter lang. Onder de andere soorten die in de arena worden getoond, zijn Stegosaurus, Torosaurus, Utahraptors en, natuurlijk, de sterren zoals de Tyrannosaurus rex.

Elke soort verschijnt om de beurt op het podium, met een begeleider in safaripak die het publiek informatie over deze prehistorische dieren geeft. Het is een hele belevenis voor het publiek om deze dinosaurussen, levensecht in interactie met elkaar te zien.

De show “Walking With Dinosaurs”, afkomstig uit Australië in 2007, is al in 250 steden over de hele wereld vertoond en werd door meer dan 9 miljoen mensen gezien.

De show is een live-bewerking van de bekroonde BBC-serie. Het kwam voor het eerst naar Thailand in 2010, waar het destijds voor uitverkochte zalen zorgde.

Nu negen jaar later komt de show terug met een gemodificeerde, bijgewerkte ervaring gevuld met licht en geluid dat onvergetelijk belooft te worden voor publiek van alle leeftijden.

De correspondent van Olleke Bolleke nam eens een kijkje achter de schermen van deze dinosaurus-extravaganza show tijdens het recente optreden in de Yokohama Arena in Japan.

De zaal was vol met opgewonden gezinnen, vooral kinderen met dinosaurus T-shirts en speelgoed. Onze correspondent werd verwelkomd door het productieteam, waarbij bewoner-directeur Ian Waller hem kennis liet maken met de majestueuze beesten.

Door de jaren heen heeft de show geprobeerd de nieuwste bevindingen in de paleontologische wereld bij te houden om ervoor te zorgen dat de dinosaurussen zo nauwkeurig mogelijk weergegeven worden.

“Zo hebben ze ontdekt en bewezen dat sommige roofdieren veren habben, dus moesten we onze roofdieren, de baby T-rex en mama T-rex naar Australië teruggestuurd waar ze onderzoek deden. Ze hebben er eigenlijk veren op gezet,” zei Waller. “We proberen zoveel aan te passen als paleontologie zich aanpast.”

Olleke Bolleke in Bangkok