Home Thailand Bangkok HUA HIN, EEN CHARMANTE BADPLAATS EN GOED BEREIKBAAR VANUIT BANGKOK (video)

HUA HIN, EEN CHARMANTE BADPLAATS EN GOED BEREIKBAAR VANUIT BANGKOK (video)

0

Amsterdam


Olleke Bolleke kwam deze mooie video over het charmante stadje aan de golf van Thailand tegen, die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Rate: ��� van de ����� 5 beertjes.


Wie vanuit Bangkok Thailand wil ontdekken moet zeker de sfeervolle badplaats Hua Hin bezoeken. Hua Hin, gelegen aan de westkust van de Golf van Thailand, heeft mooie stranden en vele prachtige resorts.

Wie aan de drukte van Bangkok wil ontsnappen en rust en ruimte zoekt, gaat naar Hua Hin. Je bent in goed gezelschap want ook de Thaise koninklijke familie komt al sinds 1920 naar de badplaats. Het was zelfs de favoriete verblijfplaats van de overleden Thaise vorst, koning Bhumibol.

In Hua Hin valt genoeg te zien en te doen. Een leuke bezienswaardigheid is het huidige Sofitel, ooit het verblijf voor koninklijke gasten. De locatie fungeerde als filmset voor ‘The Killing Fields’. Geen wonder, want het hotel is een van de fraaiste koloniale hotels van Azië. Ook is het zeker de moeite waard het pittoreske houten treinstationnetje van Hua Hin te bezoekem en te  fotograferen.

Hua Hin heeft een gezellige avondmarkt, waar je heerlijk kunt eten. Het nachtleven bestaat uit wat bars en een disco,  in buurt van het Hilton hotel. Voor de sportievelingen is er golf. Er zijn vele fraaie internationale golfbanen in de directe nabijheid. Iets ten zuiden van Hua Hin ligt bij Kao Takiab een tempel. Het is de thuishaven van honderden brutale apen. Je vindt daar  ook de mooiste stranden.

Het Kao Sam Roi Yot National Park is goed voor een leuke dagtocht. Klim naar boven en bewonder rond het middaguur in de grot het witte paviljoen, dat lang geleden voor koning Rama 5 werd gebouwd. Door een gat in het dak valt er precies de zon op.

Video: Hua Hin, een charmante badplaats en goed bereikbaar vanuit Bangkok