HOTELRESERVERINGEN IN PATTAYA BLIJVEN FLINK ACHTER BIJ DIE VAN VORIG JAAR

2
510

~STEEN EN BEEN KLAGEN~

(Luid en heftig klagen)


PATTAYA:- De voorzitster van de Thaise Hotelier Associatie van de Oostkust heeft aan de redactie van Sophon kabel-TV laten weten dat de boekingen voor het hoogseizoen bij de hotels in Pattaya flink achterblijft bij die van vorig jaar.

Volgens deze voorzitster kan een deel daarvan verklaard worden door veranderingen van het boekingsgedrag van de bezoekers.

Khun Phakhamon Wongyai vertelde dat mensen die online hotels boeken dat in het verleden ongeveer twee tot drie maanden voor aankomst deden. Dat betekende dat hoteliers goed op de hoogte waren van trends die zich zouden voordoen.

Tegenwoordig googelen de mensen rond tot ze beste deal op hun scherm hebben staan en wachtten dan nog tot het laatste moment terwijl de meeste van hen slechts een week of twee een boeking doen en dat er ook nog mensen zijn die wachten tot een dag voor aankomst op hun vakantiebestemming.

Maar ze gaf khun Wongyai toe dat hotelreserveringen bij die van vorig jaar achterbleven. Zo is er in november 2018 een daling van 5% te zien ten opzichte van 2017.

Er zijn veel minder Russen in het bijzonder vanwege de devaluatie van de roebel, zei ze.

De teruguitgang van Chinese aankomsten op het vasteland moet ook serieus genomen worden, hoewel dit tot op zekere hoogte gecompenseerd wordt door meer Taiwanese aankomsten.

Deze bezoekers vertonen wel ander gedrag, komen bijvoorbeeld minder vaak op groepsrondleidingen. DZe geven meestal meer geld uit en organiseren zelf dingen in plaats van te vertrouwen op reisorganisaties.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Sophon Cable
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon Cable

2 REACTIES

  1. en wat denkt men er van dat het geld ook duurder word, in het verleden krijg ik voor een euro 52 tot 54 bath
    nu voor het zelfde euro 36 tot 37 bath, dat scheelt bijna 20 bath op een euro, en laat staan de kosten die stijgen als je geld uit de muur trekt [ kosten 220 bath ] en dan nog de kosten die de bank in je thuis land nog in rekening brengd

  2. Ach Frans , in het verleden kreeg je nog veel minder voor je gulden. Toen ik in 1989 voor het eerst in Thailand kwam kreeg ik ongeveer 13 baht voor 1 gulden. Omgerekend dus ongeveer 30 baht voor een euro. En pinnen kon je niet. Je was aangewezen op traveller cheques.

Comments are closed.