HOGE GOLVEN EN STERKE WIND: RODE VLAGGEN DOMINEREN DE STRANDEN OP KOH SAMUI

0
2204

~HUIZENHOGE GOLVEN~

(Heel erg hoge golven)


KOH SAMUI:- Zoals de meteorologische afdeling al eerder gewaarschuwd heeft voor een nieuwe aanvoer van een koufront en inmiddels in de bovenste bovenste regionen van het land is aangekomen, zullen de seizoensgebonden moessonwinden hun gesels over de westelijke en oostelijke kusten van het land gaan slaan.

De autoriteiten van Koh Samui plaatste gisteren op alle stranden, niet één uitgezonderd, rode vlaggen ten teken dat men daar niet mag zwemmen of zeilen in de ruige zee.

De waarschuwing liet weten dat een hoge druk gebied voor stevige wind zal zorgen, welke tenminste tot 23 december aanhoud.
Dit zal vooral van invloed zijn op het klimaat in de oostkust van zuidelijk Thailand, het zal daarbij de noordoostelijke moesson versterken die over de Golf van Thailand, het zuiden en de Andamanse Zee zal razen en zal daarnaast meer regens aan de oostkust brengen.

Het weerbericht waarschuwde toen al voor gevaar tegen het varen in de zee waarbij hoge golven tegen de kust zullen gaan beuken. Kleine boten mogen tot 23 december niet uitvaren en dienen aan wal te blijven.

Als reactie op deze zeer ernstige weerwaarschuwing hebben de strandexploitanten op het strand van Chaweng op Koh Samui zelf rode vlaggen geplaatst om iedereen te waarschuwen dat het bittere ernst is.

Op andere stranden werden alle toeristenboten en jachten aan de kust verankerd of zonodig op het droge getrokken aangezien de de golven zeer hoog zullen zijn en de wind uitermate sterk.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS