HOGE BOETES VOOR HET RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS IN THAILAND WAARSCHIJNLIJK VAN TAFEL

0
731

~STORM IN EEN GLAS WATER~

(Ophef over niets)


THAILAND:- Het Thaise department van Vervoer over land, zal het voorstel om de verhoging van de boetes voor de bestuurders van voertuig, die zonder rijbewijzen rondrijden gaan herzien, dit na een sterke tegenstand van het publiek en het bezwaar van premier Gen Prayut Chan-o-cha. Het departement zal wel een enquête gaan houden onder de Thaise bevolking om het voorstel te evalueren.

De adjunct directeur-generaal van het department van Vervoer over land, khun Kamon Buranapong zei in plaats van het opleggen van de maximale boete van 50.000 baht aan automobilisten zonder rijbewijzen, een lagere boete een alternatief zou kunnen gelet naar de ernst van het misdrijf.

Het departement probeerde de bestaande verkeersregels aan te passen door de maximale boete te verhogen naar 50.000 baht, samen met een gevangenisstraf van drie maanden, en claimt dat een dergelijke hoge boete was bedoeld om verkeersproblemen op te lossen.

Khun Kamon Buranapong verklaarde dat zijn departement het publiek om hun opmerkingen over het voorstel zal vragen. De opiniepeiling zal tegen 11 september worden gehouden.

Premier Prayut had aan begin van deze week laten weten dat hij gekant was tegen de verhoging van de boete zoals deze door het departement was voorgesteld.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS