HOEVEEL EURO MOET IK IN PATTAYA UITGEVEN OM EEN BEETJE LEUK VAKANTIE TE VIEREN?

12
1370

~ZO KOMT JAN SPLINTER DOOR DE WINTER~

(Met een beetje zuinigheid kom je fijn de winter in pattaya door)


PATTAYA:- Ik ben onlangs door een Olleke Bolleke lid benaderd die een reis naar Pattaya heeft gepland, en graag wilt weten hoeveel geld hij nodig had voor een twee weken vakantie, deze vraag overviel mij eigelijk wel een beetje.

Want de waarheid is eigelijk dat ik helemaal niet weet wat een redelijk tot goed budget zou zijn om twee weken in onze stad te verblijven.

Pattaya is immers een stad met een grote verscheidenheid aan entertainment, dus wat genoeg voor Jan zou zijn, zou niet voor Kees genoeg zijn omdat ze allebei verschillende plannen hebben.

Als Kees van plan is elke dag te gaan golfen, dan zou hij voor een redelijke baan 2.500 Baht per dag als beginner kwijt zijn.

Maar als Jan hier voor het nachtleven komt, dan heeft het uitgeven van geld een hele andere strekking afhankelijk van waar je drinkt. Een flesje bier begint misschien bij 40 baht en gaat tot 200 baht, afhankelijk van in welke tent hij zich bevindt.

Ik moet het antwoord op deze vraag dus schuldig blijven, ik weet gewoon niet wat een typische “Pattaya Ganger” hier per dag stuk slaat. Daarbij staat het ook nog eens los van hoeveel geld je moet uitgeven om een fijne tijd in deze kustplaats te hebben.

Ik sprak eens met een stelletje “kroegtijgers” in Soi Baokhao, die hier echt voor het nachtleven komen en zijn vertelden mij ze ongeveer 10.000 baht voor hun accommodatie een verblijf van twee weken kwijt waren en 2500 baht per dag uitgaven. Dit vrolijke flierefluiter gaf dus 47.000 baht uit voor hun twee weken vakantie (vliegticket niet meegerekend natuurlijk).

En daarmee weet ik dat ik nog steeds de vraag van mijn blog lid niet beantwoordt heb, maar weet wel dat je in Pattaya veel kanten uit kunt.
U kunt een fortuin uitgeven of u kunt nog steeds met heel weinig rondkomen in deze stad.
Het verschil tussen individuele toeristen kan enorm zijn, hier een voorbeeld van hoe super goedkoop het kan worden en toch leuk zijn.

Als je zo goed genoeg zoekt, zou je voor de twee weken een airco-kamer kunnen vinden voor 200 baht per nacht! U kunt eten voor 100 baht per dag van Thaise etenstalletjes en hebben 8 bieren per avond, dat zou neerkomen op 320 Baht per dag.

Dat is 8.880 baht voor een twee weken vakantie in Pattaya voor de man die een pilsje houdt, dus laten we het tot 10.000 baht afronden, om je tanden te poetsen, wat zeep etc. Dan is het nog steeds belachelijk laag.

Dit stukje is geschreven om u er alleen maar van te vergewissen dat Pattaya een stad is voor vele portemonnee’s de kleine en de grote, die graag in het Hilton of Ocean Marina willen komen om te kijken of gezien te worden. De stad Pattaya is zo veelzijdig dat de een ieder hier een hele leuke tijd kan beleven.

WAAR OF NIET ?

Groetjes Olleke Bolleke

12 REACTIES

 1. Dat is inderdaad niet te zeggen wel kan je stellen dat als je van een wijntje en een Trijntje houdt het dus veel duurder wordt dan normaal. Ook ieders inkomen is verschillend en voor de minima is het bankje of de stoep voor de 7/11 een ideale plek voor een hapje en een drankje. �

 2. Dit geld eigenlijk voor elke bestemming. Vanaar dat ik als Khemtit Tavel altijd eerst met de klant in gesprek ga over hun interesse en de gewenste luxe.

 3. Ik heb hier mensen gehad die met zn 2en waren, en hadden ieder €250 bij zich voor 10 nachten pattaya, en daar moest ook nog 10 dagen n goedkoop hotelletje af, want ze hadden gehoord dat in pattaya bijna alles gratis was….
  Ik heb ze gezegt dat ik ak 20 jaar hier woon maar nog steeds niet gevonden had waar dat was, maar dat ik wel zoiets gehoord had dat t er was.
  Ik heb ze richting walking street gestuurd, maar denk niet dat ze n geweldige vakantie hebben gehad…..ze dachten ook dat ze met mij wel n dagje mee konden de zee op, duiken met alles op en aan voor €10 p.p.
  Hahaahaha sommige zijn niet van deze wereld.

 4. Wij zijn meestal in Jomtien.
  Kamer van hoogstens B 1000 per dag, keus genoeg.
  Overdag op strand met eten en drinken, zo’n E 15
  S avonds eten voor 2 pp ook zo’n E 15.
  En de rest is uitgaan en dat kun je zo duur maken als je wilt.

 5. Nie echt waar zenne . Voor je het weet betaal je heel wat meer batjes aan de barvrouwtjes . Als je naar bed gaat betaal je altijd ook de bar mee . Dan nog ook da mooi meisje . Is normaal hoor . Maar kom me niet zeggen da pattaya dan goedkoop is . Maar 1punt akkoord . Je doed je geld op zoals je zelf wilt . 1 gouden raad van mij . Word nooit veliefd en trouw nooit . Koop nooit villatje . Huur gewoon hotelletje . Hou rekening met ongeveer 600bath
  . U heeft dan alles in cetrum yomtien . Of in pattaya .

Comments are closed.