HOE KAN HET NOG ROMANTISCHER ? TROUWEN BIJ ZONSOPGANG OP DE MOR E DAENG KLIF IN SISAKET

0
159

~TROUWEN, DAT IS VOER ZOEKEN VOOR EEN ANDER ZIJN GEIT~

(Als je trouwt, heb je ook de zorgplicht voor je partner)


SISAKET:- Vandaag, Valentijnsdag, stappen veel Thaise stelletjes met elkaar in het huwelijksbootje. Zo ook op de beroemde Mor-E-Daeng klif in het nationaal park Khao Phra Viharn in Sisaket, daar gaven maar liefst 49 stelletjes elkaar vanmorgen bij het opkomen van de zon ………het ja-woord.

Het Khao Phra Viharn park was vandaag “Valentijnsdag” de plek waar de romantische sfeer werd opgewarmd door het “zonlicht op dit drie landen punt” en markeerde de plek waar het grote evenement, getiteld Viva pafan rap tawan sam phaendin kon khrai (“dromerige bruiloften in het eerste zonlicht van drie landen”) moest plaatsvinden.

Vanmorgen om 07:00 uur was de gouverneur van Sisaket, Khun Thawat Suraban, evenals het districtshoofd Somkiat Sikhao, staatsambtenaren, de gasten van de huwelijkspaar en diverse burgers er getuige van dat 49 stelletjes elkaar eeuwige trouw beloofde.

De kilometer lange huwelijksoptocht van vier Thaise etnische culturen werd geleid door drie olifanten om de aanstaande bruidsparen naar de Mor E Daeng klif te brengen waar de huwelijksregistraties plaatsvonden vóór het traditionele huwelijkszegeningsritueel zou plaatsvinden.

Khun Thawat zegende alle bruidsparen voor een lang en gelukkig huwelijk en richtte zich daarna tot het publiek, bedankte hen voor hun deelname aan deze belangrijke gebeurtenis dat ook het toerisme en de economie van de noordoostelijke provincie een boost zou geven.

“Het Thaise Drie Landen” punt verwijst naar de nabijheid van het park met de grenzen met Cambodja en Laos.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: The Nation