WAT KOST EEN KOPJE KOFFIE IN BANGKOK, EEN VRAAG DIE MEDELANDERS BEZIG HOUDT

0
619

~DAT IS STRAFFE KOFFIE~

(Dat is sterk, geweldig of gewaagd)


BANGKOK:- Hoeveel kost een kopje koffie in Bangkok eigelijk? De antwoorden op deze vraag variëren. Het kan van 25 baht tot 180 baht zijn, afhankelijk van wat U besteld en ook waar je de koffie bestelt. Zoals U wellicht weet, is warme koffie meestal goedkoper dan ijskoffie en is ijskoffie meestal goedkoper dan frappe.

Als U een kop koffie koopt in Starbucks, Coffee World, Verasu of Au Bon Pain, kost het snel meer dan 100 baht voor een klein kopje koffie. De prijs van een kop koffie in Starbucks in Bangkok is ongeveer hetzelfde als Starbucks in andere landen en prijzen voor warme dranken zijn hetzelfde als die voor koude dranken.

Welnu, in Bangkok bieden ze vrij vaak promotie en kortingen aan. Hieronder vindt u de prijzen van Starbucks en de prijzen van Au Bon Pain.

Als U bij Amazon of Black Canyon koopt, zijn de prijzen goedkoper. Daar kost de koffie ongeveer 50-60 baht voor een kopje. Persoonlijk vind ik Black Canyon leuker, omdat de smaken en uitvoetingen bij elke vestiging van Amazon anders zijn. Sommige zijn goed, sommige niet goed. Amazon is echter gemakkelijker te vinden. Je zult het zien in PTT tankstations en de winkelcentra. Hieronder zijn de prijzen van Amazon.

Als U bij een koffiekiosk koopt, kan het een beetje goedkoper of veel goedkoper zijn. Deze koffie kiosken zijn overal in Bangkok te vinden. Ik kon op zijn minst 5 kiosken vinden die op loopafstand van mijn hotelletje zijn. Voor de smaak zou ik zeggen dat het afhangt van de kraampjes en ook van je voorkeur. Je moet het proberen.
Ik zelf probeer meestal alle kraampjes in de buurt uit om te vinden welke ik het leukst en het lekkerst vind.

Voor sommige kraampjes kost het ongeveer 40-50 baht voor een kopje koffie.

Welnu, voor sommige kraampjes kost het slechts 20 baht voor warme dranken, 25 baht voor kleine koude dranken en 35 baht voor grote.

Kortom, er is voor iedere Nederlander of Belg wel een goed kop koffie voor een aantrekkelijke prijs te krijgen in de hoofdstad Bangkok. U heeft verschillende opties en soms is de goedkoopste niet eens de slechtste en kan het het bakkie pleur zelf lekker noemen.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Wannee
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: iamwannee.com