HINOKI KAND IN CHIANG MAI BRENGT DE JAPAN-ERVARING NAAR THAILAND | GRATIS TOEGANG VOOR IEDEREEN!

0
262

~OLLEKE BOLLEKE IS DE KLUTS KWIJT~

(Wanneer iemand in de war is, kun je zeggen dat hij ‘de kluts kwijt is’. Deze uitdrukking wordt veel gebruikt in het Nederlands en bestaat in ieder geval al sinds de 19e eeuw)


CHIANG MAI:- Het Hinoki-park in de wijk Chai Prakarn in Chiang Mai opent morgen gratis haar deuren voor Thaise en buitenlandse toeristen. Begin september sluit het park weer.

De attractie had van november tot heden een dubbel prijsbeleid. Zo betaalden de Thaise bezoekers 180 baht en 230 voor niet-Thais. Kinderprijzen waren 50 en 70 baht.

Chiang Mai News zag dat de Thaise eigenaar Anirut Jungsutprasert een presentatie-video had laten maken waarin vermeld werd dat er geen geld voor de Thaise ingezetene geheven zou worden, helaas werd er geen melding gemaakt wat de niet Thais ten deel zal vallen. Waarschijnlijk zouden zij 380 Baht moeten betalen en voor hun blagen maximaal 140 Baht, althans dat idee heeft uw nieuwsbeer.

Chiang Mai News schreef dat hij miljoenen baht van toegangsprijzen had gemaakt en zou zich nu aan een gedane belofte houden om entreegeld niet meer in rekening te brengen, maar proberen voortaan op andere manieren geld te verdienen, zoals de verkoop van producten en het pootje..eeh, laat ook maar!

Hoewel Chiang Mai News wel schreef dat zijn oorspronkelijke belofte was om te stoppen entreegeld te heffen als hij 20 miljoen baht had gemaakt en dat hij nu 40 miljoen baht had gemaakt.

Khun Anirut importeerde 1.000 “Sakura” of Cherry Blossom-bomen uit Japan waarvan verwacht wordt dat ze vanaf 10 maart in volle bloei zullen zijn. Het park biedt vele andere Japanse attracties, waaronder constructies gemaakt van geurig Japans hout.

Bezorgd dat het aanbod van een gratis bezoek niet van toepassing zou zijn op ons farang heeft onze verslaggever gezien de geschiedenis van het park t.a.v. De dubbele prijzen contact met hen heeft opgenomen.

We werden via de telefoon verzekerd dat alle mensen, dus ook U en ik, Hinoki Land gratis konden bezoeken tot september.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Chiang Mai News
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Chiang Mai News