HEVIGE BOSBRANDEN VERERGEREN DE SMOG IN HET NOORDEN VAN THAILAND

0
545

~EENDRACHT MAAKT MACHT~

(Eensgezindheid maakt sterk)


THAILAND:- De bosbranden in het grensgebied met Myanmar zorgen er samen met de dichte smog dat de luchtvervuiling in een aantal noordelijke provincies van Thailand intensiveert.

De gemeentelijke brandweer aangevuld met lokale bevolking trachten de branden te bestrijden echter de dichte nevel die vanuit Myanmar het land in trekt, zorgt ervoor dat er in de komende drie dagen in de noordelijke regio’s een stijgende luchtverontreiniging ontstaat, vooral in Mae Hong Son.

De brandbestrijders zijn niet in staat om de bosbranden en verbranden, de boeren in Myanmar gaan gewoon door met het platbranden van landbouwgrond om weer een succesvol volgend oogstseizoen te krijgen, de sterke wind brengt de smog vanaf Myanmar naar Thailand.

Het Geo-Informatica centrum en het Space Technology Development Agency (GISTDA) hebben bosbranden gespot in het zuiden van Shanstaates in de buurt van de grens van Thailand en de Thaise provincies Lamphun, Lampang en Tak.

Volgens het Environmental Protection Agency is de limiet tot nu toe luchtvervuiling alleen in Tak en Lampang overschreden.

De directeur van het Agentschap voor Natuurlijke Hulpbronnen en Leefmilieu in Mae Hong Son, Mr. Somsak Sappakosolkul, verklaarde dat, als gevolg van de nevel in Myanmar en de ongunstige windrichting er voor zorgt dat de bevolking van Mae Hong Son de komende dagen gebukt gaan onder een nog e luchtvervuiling.
De brandweerlieden van Chantaburi, Prachinburi Lopburi hebben de handen ineengeslagen om samen tegen de bosbranden te vechten.

Informatie en bron:
Foto: Stir
Rewriter: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang