HET WESTIN GRANDE HOTEL IN BANGKOK PRESENTEERT CULINAIRE HOOFDSTANDJES UIT HET VERRE HOLLAND

0
182

~DE HOLLANDSE SPRUITJESLUCHT~

(De Nederlandse burgerlijkheid)


BANGKOK:- Olleke Bolleke hoeft u niet te vertellen dat de Nederlandse keuken uniek, gevarieerd en origineel is, deze maand bestaat er voor u de kans om te genieten van puur Hollandse gerechten op een manier gepresenteerd dat deze niet zouden misstaan in het koninklijk paleis van de Oranjes.

Het is nu de tweede keer dat het restaurant Seasonal Tastes in het Westin Grande Hotel aan de Sukhumvit in Bangkok dit culinaire Nederlandse festival gaat organiseren.

Opvallend aan vijfdaagse evenement van eten en drinken is, dat chefkok Albert Kooy, oprichter van ‘The New Dutch Cuisine’ constant zijn vijf principes nastreeft: cultuur, gezondheid, natuur, kwaliteit en winst.

Onder deze noemer lukte het hem weer om de traditionele culinaire eetcultuur van Nederland, zowel nationaal als internationaal, op de kaart te zetten.

Van cehfkok Albert is bekend dat hij tot de grootste vernieuwers van de culinaire wereld behoort, hij heeft zijn leven gewijd aan het perfectioneren van zijn inheemse gerechten, terwijl hij verschillende invloeden uit landen als Frankrijk, Zwitserland en Japans in zijn gerechten verwerkt.

Het ‘Culinary Dutch’ wordt van 13 tot 17 september gepresenteerd niet alleen tijdens het diner, maar ook tijdens het ontbijt, lunch en het zondagse lunchbuffet.

Het menu tijdens deze dagen bestaat uit een tal van klassiekers tot fushion gerechten aan toe, stevige stoofpotjes, soepen en aardappelgerechten, evenals Nederlandse pannenkoeken, Franse toast met pindakaasijs en chili marmelade, en rijstpudding geserveerd met bessensaus markeren deze dagen de speciale a la carte kaart.

De echte gourmand kan zelfs op zaterdag 16 september op het dakterras Altitude van het hotel genieten van een door deze chefkok bereidde 6-gangen diner a raison van 2750 Baht per couvert, het diner begint die avond om 18:30 uur. Het menu zal die avond bestaan uit: een Rollmops met bietjes, een schnitzel van aubegines, garnalen Bolognaise, hachee Bapao, draadjes vlees, Hollandse kaassoorten en grootmoeders appeltaart.

Hieronder kunt u iets meer informatie vergaren:

Het Westin Grande Sukhumvit Bangkok
259 Sukhumvit Rd.
Tel: 02 207 8000
www.westingrandesukhumvit.com