HET WEERBUREAU VAN THAILAND BEVESTIGDE ZOJUIST DAT DE TROPISCHE STORM “PABUK” VANAVOND BIJ NAKHON SI THAMMARAT TOESLAAT

0
546

~HET MOMENT SUPRÊME~

(Het hoogtepunt)


BANGKOK:- De meteorologische afdeling van Thailand heeft vanmiddag een aankondiging uitgegeven waarin wordt bevestigd dat de tropische storm Pa Buk met 75 km per uurt halverwege de avond in de provincie Nakhon Si Thammarat zou toeslaan.

De directeur-generaal van deze weerdienst, khun Phuwiang Prakhammin verklaarde dat de grote tropische storm zich vandaag rond 4 uur op ongeveer 200 km ten zuidwesten van Nakhon Si Thammarat zou bevinden, waarbij zich westwaarts met een snelheid van 25 km per uur naar het noorden beweegt.

De storm zal naar verwachting vanavond in Nakhon Si Thammarat aanbreken en dit zal wijdverspreide zware tot zeer zware regen veroorzaken, wat kan resulteren in een stortregens, zei hij, maar gaf niet de specifieke locatie op waar de storm aan land zou komen.

Khun Samroeng Saengphuwong, de plaatsvervangend secretaris-generaal van het Office of National Water Resources, verklaarde gisteravond dat Pabuk om ongeveer 18:00 uur van richting was veranderd door verder naar het zuiden te razen en tussen het district Ranod in de provincie Songkhla en het district Sichon in Nakhon Si. Thammarat aan land te komen.

Ondertussen liet het Ministerie van Energie weten dat er meer dan 2.600 personeelsleden die op de offshore olieplatforms van PTT Exploratie en Productie Pcl en andere olie-exploratiebedrijven werken al geëvacueerd waren, met achterlating van slechts 246 essentiële functionarissen.

Het eerste en enige vliegdekschip van de Royal Thai Navy, Chakri Narubaet, dat zich al geruime tijd op de basis van Sattahip aangemeerd lag, heeft met de HMS Ang Thong troependrijver en een ander schip voor redding en hulpoperaties de basis verlaten, dit zou in opdracht zijn van admiraal Luechai Rootdit.

De drie schepen vervoeren vier helikopters, een maritiem ondersteunend waterteam en een beoordelingsteam voor rampen en een onderzoeksteam.

De schepen zullen ongeveer 15 uur nodig hebben om hun bestemming in Nakhon Si Thammarat te bereiken, waar de storm naar verwachting aankomt vanavond.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS