HET WEER WAS GOED OP KOH SAMUI MAAR DE OMZET BEDUIDEND MINDER!

2
887

~DAAR KUN JE EEN KANONSKOGEL AFSCHIETEN EN DAN RAAK JE NOG NIEMAND

(Daar is niet op het strand te zien)


KOH SAMUI:- De eerste maanden van het hoogseizoen zijn nog maar net achter de rug maar de stemming onder de restaurants en hoteleigenaren van Koh Samui is zo gemengd als die van vorig jaar.

De maand januari werd bijna geheel gedomineerd door slecht weer, het regende bijna dag in, dag uit, de maanden februari en maart konden niet meer compenseren wat voorheen letterlijk in het water was gevallen.

Medio de maa de maand maart stroomden, de eilanden Samui, Phangan en Tao weer leeg en ‘kun je een kanonskogel afschieten, zonder iemand te raken”. Slechts een handje vol ondernemers konden spreken van een redelijk goed seizoen.

Hoewel de Thaise toeristenorganisaties altijd nieuwe record cijfers publiceren, is de realiteit vaak even anders. Aan het einde van maart is dat te merken aan de flinke verkoop van bars en restaurants op alle drie de eilanden, de eigenaren houden het voor gezien, wat impliceert dat zij toegeven aan de sombere cijfers van het winterseizoen 2017. De omzet weegt niet op tegen de hoge kosten van de huur, in de goede locaties van de de toeristische centra.

Met dank aan Olleke Bolleke

2 REACTIES

Comments are closed.