HET UTCC VERWACHT DAT ER TIJDENS DIT CHINEES NIEUWJAAR 58 MILJARD BAHT IN THAILAND UITGEGEVEN WORDT

0
316

~ELK VARKEN HEEFT WEL EEN KRUL IN DE STAART~

(Zelfs de eenvoudigste man heeft nog wel iets waarop hij trots kan zijn)


BANGKOK:- De Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel (UTCC) voorspelt dat er dit jaar 58 miljard baht zal worden uitgegeven tijdens de Chinese Nieuwjaarsfestiviteiten.

Khun Thanawat Polvichai, zijnde de directeur van het economische en zakelijke prognosecentrum bij het UTCC, vertelde afgelopen vrijdag dat uit het laatste onderzoek van de universiteit onder 1.207 mensen is gebleken dat 39% van de respondenten tijdens het Lentefestival, tussen 5 en 7 februari er op uit zullen gaan, om het jaar van het varken te vieren.

Tot 56,1% van de respondenten menen dat de bestedingen dit jaar anders zullen zijn dan vorig jaar, met 24,8% in de veronderstelling dat bedrijven deze keer betere winsten zullen behalen gezien de gestegen prijzen van consumentenproducten, waarvan slechts 19,1% zegt dat de uitgaven lager zullen zijn als gevolg van politieke instabiliteit en economische recessie.

Khun Thanawat verwacht dat het komende Chinese festival niet minder dan 58,39 miljard baht zal genereren, een stijging van 2,7% op jaarbasis, eraan toevoegend dat het toerisme niet ernstiger getroffen wordt door de aanhoudende smog-situatie.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa