HET THAISE TOERISME ZIT ZWAAR IN DE PROBLEMEN, WAARBIJ VIETNAM EEN GEDUCHTE CONCURRENT VOOR PATTAYA IS

0
2246

~DRUPPEL OP EEN GLOEIENDE PLAATS~

(Een zeer kleine deel van iets groters)


THAILAND:- De berichten van de regering dat het Thaise toerisme niet zo slecht zouden zijn, zoals al tijden wordt gesuggereerd, werden deze week betwist!

Notabene….Door de overheid zelf!

Omdat het ene ministerie het oneens lijkt te zijn met het andere, zo maakte khun Ekkasit Ngamphichet bekend dat toerisme in Pattaya veel slechter is dan de cijfers suggereren. Wat die cijfers ook zijn.

In feite zijn de vooruitzichten dramatisch, met Vietnam dat een “enge” propositie presenteert als een concurrent voor de uit te geven centjes van de toeristen.

Eerder had het ministerie van Toerisme en Sport beweerd dat het toerisme in juni jaar op jaar met 0,89% was gestegen.

Nu heeft de National Economics and Social Development Council, een ministerieel orgaan, gezegd dat de resultaten van het eerste kwartaal in Thailand een algemene vertraging in het toerisme lieten zien

Van een stijging van 4,3% in het laatste kwartaal daalde dit tot 1,8%. Toeristen uit Oceanië, Europa en het Midden-Oosten kwamen niet zoals men verwachtte.

Het toerisme uit China deed het iets beter, maar daalde nog steeds van 10,5% tot 1,7%.

Khun Ekkasit Ngamphichet, zakelijk en toeristisch leider in Pattaya, die twee weken geleden bekend maakte dat het toerisme in Pattaya ten onder ging, is niet van gedachten veranderd in een nieuw interview met de Thaise media.

Hij is zelfs nog pessimistischer dan voorheen.

Hij vertelde tegen onze correspondent dat het uit zijn analyse van lokale bedrijven moeilijk was om een ​​enkele reden te vinden om positief te mogen zijn.

Hij zei dat er weinig Europeanen waren. Ja, de Russen waren in sommige aantallen teruggekomen, maar dat is ook maar een handje vol of te wel een druppel op de gloeiende plaat.

De Chinese toerismemarkt was “vrij rustig”. Het Chinese Nieuwjaar in februari was slechts een schaduw van voorgaande jaren en in april en mei waren er steeds minder Chinezen, veel minder dan op de resultaten van vorig jaar kon worden verwacht.Hij suggereerde dat de cijfers die afkomstig waren van spin-artsen van de overheid niet ter plaatse werden getoond.

Hij beschreef Vietnam eerder al als “naa glua” (wat eng betekent)

Hij zei dat Vietnam in toenemende mate een rivaal van Thailand was het toeristisch geld. Vietnam heeft veel onontgonnen en nieuwe toeristische locaties en veel mensen kiezen ervoor om daar naartoe te gaan in plaats van Pattaya in het bijzonder en Thailand in het algemeen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Oost Thaland
Bron: ThaiVisa