HET THAISE KABINET GEEFT GROEN LICHT VOOR MEDICINALE WEED, OPIUM EN KRATOM

0
432

~HET LICHT OP GROEN ZETTEN~

(Toelating geven om met iets te beginnen)

BANGKOK:- De eerste wetsvoorstel dat toestemming geeft om cannabis voor medicinale doeleinden beperkt te gebruiken, werd gisteren door het interim kabinet goedgekeurd.

Meer dan alleen cannabis, maar ook het gebruik van andere klasse 5 drugs zoals hennep, kratom en opium zijn niet langer strafbaar om medisch onderzoek mogelijk te maken, een noodzakelijke stap naar bredere beschikbaarheid voor therapeutisch gebruik.

“De goedkeuring van dit wetsvoorstel is een belangrijke zaak”, aldus Sansern Kaewkamnerd, woordvoerder van de regering. “Klasse 5-verdovende middelen werden tot gisteren alleen toegestaan ​​voor de teelt en extractie … maar niet voor consumptie, waardoor het onmogelijk was om ze te gebruiken voor onderzoek naar mensen.”

Zodra het interim-assemblee, de nieuwe wet aan de raad van bestuur van Narcotica heeft voorgelegd zal men beginnen met het opzetten plantages voor het kweken en uitvoeren van experimenten van deze middelen, voegde Lt. Gen. Sansern eraan toe.

Het proces van herziening van de wet is eind vorig jaar gestart en heeft de voorstanders ertoe aangezet om bedrijfsinitiatieven voor te stellen in afwachting van decriminalisering van cannabis, waarbij sommige tekortschoten.

In januari kondigde Prapat Panyachartraksa, voorzitter van de landbouwvereniging, een plan aan voor de bouw van een 5.000 rai (800 hectare) marihuanaplantage in de provincie Sakon Nakhon, opvallend genoeg kreeg toen geen toestemming van het ministerie van volksgezondheid.

In de hoop het legalisatieproces snel vooruit te kunnen duwen, onthulde een onderzoeksteam van Rangsit Universiteit vorige maand een cannabis-spray waarvan gezegd wordt dat het de pijn verlicht bij patiënten met kanker en multiple sclerose.

Onder militaire heerschappij heeft Thailand verrassende stappen gezet in de richting van decriminalisering van drugs nadat een lid van de heersende junta, die als minister van justitie fungeerde, de oorlog tegen drugs als een mislukking bestempelde en de progressieve houding ten opzichte van het implementeren van gezond verstandelijke drugswetten omarmde.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke
Bron: Khaosod