HET STRAND VAN CHA-AM LIGT BEZAAID MET DUIZENDEN SIGARETTENPEUKJES

15
581

~ZE KUNNEN HET BETER OP EEN AKKOORDJE GOOIEN~

(Het met elkaar eens worden)


CHA-AM:- De ambtenaren van het ministerie van Marine en kustgebieden hebben hun oog eens op het strand van Cha-Am laten vallen en kwamen tot de “onthutsende” conclusie dat het strand daar een grote asbak was.

Dit resultaat werd bekend nadat er op 16 & 17 oktober een onderzoek op dit strand was gehouden, dit resultaten van dit onderzoek waren er opgericht om te kijken hoe de gedragingen van het publiek zouden zijn.

Het onderzoek is bedoeld als een project in aanloop naar het aangekondigde rookverbod, wat op 20 toonaangevende stranden in Thailand van kracht zal zijn. Het rookverbod zou op 1 november ingaan, echter tot op dit moment zijn er van regeringswege nog geen maatregelen bekend gemaakt.

Tijdens deze tweedaagse inspectie van het Cha-am-strand in de provincie Phetburi, bleken er talloze sigarettenpeuken te liggen, men telde er zelfs 62 in elke vierkante meter strand.

Onder het rookverbod dat in november op 20 toonaangevende stranden in Thailand zal worden ingesteld, worden rokers gevraagd hun sigaretten in speciale asverzamelaars te deponeren alvorens ze naar het strand gaan om te zonnebaden dan wel om te zwemmen.

Het rookverbod zou op de stranden geïntroduceerd nadat tijdens een recente enquête vast kwam te staan dat lege sigarettenverpakkingen, filters en sigarettenpeuken het merendeel van de vervuiling op de Thaise stranden vormde.

In Thailand worden dagelijks meer dan 100 miljoen sigarettenpeuken op de wegen weggegooid, deze sigarettenpeuken blokkeren de afvoeren en riolen. Wanneer de peuken in het water komen, laten de allerlei giftige stoffen los zoals cadmium, lood, arseen en andere stoffen die giftig voor de voedselketen zijn.

De ambtenaren hebben verklaard dat zij zullen optreden wanneer het permanent rookverbod in de Koninklijk Gazette is aangekondigd, echter tot nu toe is er nog géén enkele letter aan gewijd.

Overtreders van deze mogelijke op handen zijnde wet riskeren een gevangenisstraf van een jaar of een boete van niet meer dan 100.000 baht of combinatie van beide.

Ambtenaren verzamelden ook de sigarettenpeuken op 10 andere locaties op de stranden van Hua Hin en Khao Ta Kieb, op elke locatie 200 vierkante meter werd een referentieverslag uitgeschreven alvorens vast te stellen of daar een rookverbod moest komen of niet.

Eerder had Khun Jatuporn Burussapat, het hoofd van de Marine afdeling, verklaard dat bij een recent onderzoek op het strand van Pa Tong op Phuket, was gebleken dat daar op elke 2,5 kilometer strand gemiddeld 130.000 sigarettenpeuken werden gevonden.

Informatie en bron:
Foto’s: Photo Stock
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai Visa

15 REACTIES

  • Weet ik Ine,allemaal overdreven,dat strandje waar wij zitten wordt elke ochtend nog aan geharkt,dus als er peuken liggen is dat van die handdoek zitters die geen 40 bath voor een stoel willen betalen,laten trouwens alles achter der kloten slingeren.

  • Ja en daar wordt niks over gezegt.en commentaar van velen over t roken.daar wordt je niet luidruchtig van.we zien t eel.ga ik toch in t water of op de boulevard roken.zet ik daar mn stoel neer.�

 1. Er is wat van te zeggen ??
  Volgens mij ( zijn de mensen de weg kwijt in Thailand niet allemaal je zie mannen over het strand lopen dat je denk waar zitten jou hersens ect )
  Maar over dat verbod van roken Dat is zo gek nog niet ����

 2. Het word weer over troffen precies wat ze in Nederland doen.
  Maar over het echte vuil waar de Ratten op afkomen daar je niemand over en Ratten eten geen peuken.

 3. Niet normaal al die peuken op het strand ,wat een enorm vies volk die toeristen ,heb dit afval ook bekeken en daar zaten zeker wel 19 sigarettenpeuken in .BAH BAH !!!

Comments are closed.