HET SONGKRAN WATERFEEST – NIEUWJAAR IN THAILAND

0
1122

Olleke Bolleke kwam deze mooie video overboekt Songkran Festival tegen, die zeker de moeite waard is en raad u aan hem even te bekijken.

Rate: ���� van de ����� 5 beertjes.


Songkran, het Thais nieuwjaar, wordt jaarlijks gevierd van 13-15 april. De meeste Thai hebben dan vakantie en bezoeken hun familie.

De traditie van Songkran komt oorspronkelijk van de oude brahmanen uit India, maar is nu helemaal opgenomen in de Thaise cultuur. Huizen worden schoongemaakt, de Boeddhabeelden worden gewassen en rituelen worden uitgevoerd. De tempels worden versiert met aromatische bloemenslingers (Phuang malai), kortom een mooi schouwspel voor toeristen.imageAl deze activiteiten symboliseren de dankbaarheid aan de voorouders. Tijdens Songkran worden ouders en grootouders bedankt door hun kinderen door water over de handen te sprenkelen. Het water symboliseert geluk en vernieuwing.
imageSongkran is zoals gezegd het feest van het water en wordt op Khao San Road uitbundig gevierd. Iedereen is bewapend met water of waterpistolen. Deze worden gebruikt om elkaar nat te gooien en gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook zie je dat Thai elkaars gezicht insmeren met wit goedje. Dit is een van de oudste Songkran tradities en dient als bescherming tegen het kwaad.

Bron: www.thailandblog.nl/evenementen-en-festivals/songkran-nieuwjaar-thailand-video/

Bekijk hier de video: