Home Algemeen HET RAMA IX MUSEUM IN BANGKOK BIJNA GEREED OM GEOPEND TE WORDEN

HET RAMA IX MUSEUM IN BANGKOK BIJNA GEREED OM GEOPEND TE WORDEN

0
HET RAMA IX MUSEUM IN BANGKOK BIJNA GEREED OM GEOPEND TE WORDEN

~IEMANDS DOOPCEEL LICHTEN~

(Zeer uitgebreid vertellen wie iemand is en wat die in het verleden allemaal gedaan heeft)


PATHUM THANI:- Het Rama IX Museum, het grootste museum in Azie, zal in november zijn deuren voor het publiek gaan openen en minstens een miljoen bezoekers per jaar verwelkomen, zo beweerde de directeur van het National Science Museum.

De directeur van het National Science Museum, khun Rawin Raviwongse, vertelde gisteren tegen onze verslaggever dat de bouw, die in 2015 begon, voor ongeveer 90% voltooid is.
Hij zei dat de soft-opening gepland was voor juni met een selecte groep studenten die wordt uitgenodigd om het museum te bezoeken om het operationele systeem te testen.

“De officiĆ«le opening zal november zijn, die zal worden verricht door Zijne Majesteit de Koning,” zei hij.

“We hebben hoop geplaatst om [minstens] een miljoen bezoekers per jaar te krijgen,” zei hij.

Na zijn bezoek aan het museum liet wetenschapper, khun Pichet Durongkaveroj weten dat hij het museum wilde promoten als een nieuwe belangrijke toeristische attractie.

Het museum heeft verschillende visuele displays en staat vol met informatie over de wereld en het leven van mensen, evenals diepgaande verhalen over koning Rama IX.

Met een oppervlakte van 27.000 vierkante meter verbruikt het museum veel energie, dus zal zonne-energie worden gebruikt om te besparen op energierekeningen, aldus khun Pichet.

Het kabinet keurde een budget van 1,6 miljard baht goed om het museum te bouwen om de bijdragen van koning Rama IX aan technologie en wetenschap te vieren.

Het bevindt zich in de wijk Klong Luang in Pathum Thani en is onderverdeeld in drie zones onder de thema’s “Ons huis”, “Ons leven” en “Onze koning”, welke informatie bevatten over menselijke ontwikkeling, het milieu en de toewijding van de overleden koning aan het verbeteren van de levens van mensen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post