HET PUNTENSYSTEEM OP RIJBEWIJZEN ZAL HET AANTAL ONGEVALLEN IN DRASTISCH DOEN VERMINDEREN

0
979

~DE PUNTJES OP DE i ZETTEN~

(Orde op zaken stellen)


BANGKOK:- De toppolitieagent die verantwoordelijk is voor de introductie van het nieuwe rijbewijspuntensysteem heeft gezegd dat de nieuwe maatregelen in december van kracht zijn.

Het publiek zal vanaf volgende maand worden geïnformeerd over het systeem in een PR-campagne, zo verklaarde majoor generaal Limsangkat.

De majoor generaal vertelde tegen onze correspondent dat het verkrijgen van punten op rijbewijzen voor overtredingen op de wegen al 20 jaar in de VS, Japan en Europa van toepassing waren

Hij hoopt dat zodra het systeem in Thailand geïntroduceerd is, het aantal ongevallen op de weg zal verminderen, net zoals in Japan en de westerse landen.

Momenteel vallen er per dag in Thailand 6 dodelijke slachtoffers, maar een vooraanstaand Thaise krant merkte op dat dit onwaarschijnlijk was en dat er meer dan 20.000 mensen per jaar op de Thaise wegen komen te overlijden, hetgeen neerkomt op ongeveer 60 per dag.

Majoor generaal Ekkarak legde uit dat het puntensysteem elke bestuurder 12 punten geeft die hij “credits” noemde.

Er zijn twee soorten overtredingen. De eerste soort zijn kleine die boetes verdienen maar geen punten. Als boetes echter niet binnen een bepaalde termijn worden betaald, worden volgens artikel 155 van de verkeerswetgeving zowel een boete als punten geheven.

In de tweede groep zijn ernstigere overtredingen zoals snelheidsovertredingen, de verkeerde kant op gaan op de snelweg, rood licht passeren, DUI, telefoons gebruiken tijdens het rijden en geen helmen op motorfietsen dragen.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke geeft u hier voorbeelden van hoeveel punten zullen worden afgetrokken bij:

Rijden onder invloed: 3 punten
Rode lichten: 2 punten
Helmen en snelheidsovertredingen: elk 1 punt

De majoor generaal vertelde dat als u al credits hebt opgebruikt uw rijbewijs voor 90 dagen wordt ingenomen.

Recidivisten worden geconfronteerd met een verbod van drie jaar en moeten hun rijexamen opnieuw afleggen.

Alle verder details worden in september zoals beloofd bekend gemaakt, het puntensysteem wordt uiteindelijk in december in werking treden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News