Home Algemeen HET ONDERZOEK NAAR DE IN HINDERLAAG GELOKTE KAMNAN IN CHIANG RAI NEEMT STEEDS GROTERE VORMEN AAN

HET ONDERZOEK NAAR DE IN HINDERLAAG GELOKTE KAMNAN IN CHIANG RAI NEEMT STEEDS GROTERE VORMEN AAN

0
HET ONDERZOEK NAAR DE IN HINDERLAAG GELOKTE KAMNAN IN CHIANG RAI NEEMT STEEDS GROTERE VORMEN AAN

~DE ONDERSTE STEEN BOVEN HALEN~

(Niet opgeven, de waarheid zal bekend worden)


CHIANG RAI:- Vanmorgen werden er achtentwintig locaties in het district Wiang Kaen in Chiang Rai door ongeveer 500 soldaten, politie en administratieve functionarissen doorzocht als onderdeel van het onderzoek naar de fatale aanval van 24 april op Hmong kamnan Thaweesak Yodmaneebanphot en zijn gezin.

Het hoofd van de Provinciale Politie Regio 5, luitenant generaal Pulsap Prasertsak leidde de operatie bij Ban Huai Han in Tambon Por, het onderzoek was er ook gericht drugscriminelen en voortvluchtigen op te sporen.

Ze brachten het explosievenopruimingsteam mee, dat een metaaldetector gebruikte om gebruikte patroonhulzen te zoeken op plekken waar gedacht werd dat de schutters daar hebben gestaan en waar de wapens weggegooid zouden kunnen zijn die in de hinderlaag werden gebruikt.

Het zoeken naar bewijsmateriaal uit de hinderlaag leverde niets op, maar de zoektocht leidde wel tot de arrestaties van een aantal mensen die illegale voorwerpen en niet-geregistreerde wapens bezaten, aldus generaal Pulsap.

De politie vermoedt dat de arrestatie van de 54-jarige Thaweesak bij de recentelijke arrestaties in drugszaken verband houden met de aanslag waarbij de vrouw en de vijfjarige dochter van de kamnan om het leven kwamen. Bij deze aanval raakte de kaman, tevens leider van Tambon Por en president van de Hmong People Club of Thailand en zijn drie jaar oude zoon raakte ernstiggewond.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Chiang mai
Bron: The Nation