Home Algemeen HET MINISTERIE VAN HANDEL REIKTE VOOR DE TWEEDE KEER WAARDERINGSCERTIFICATEN UIT AAN THAISE RESTAURANTS

HET MINISTERIE VAN HANDEL REIKTE VOOR DE TWEEDE KEER WAARDERINGSCERTIFICATEN UIT AAN THAISE RESTAURANTS

0
HET MINISTERIE VAN HANDEL REIKTE VOOR DE TWEEDE KEER WAARDERINGSCERTIFICATEN UIT AAN THAISE RESTAURANTS

~DE LIEFDE VAN DE MAN GAAT DOOR DE MAAG~

(Je kan een man veroveren met goede kookkunst en Lekker eten)


BANGKOK:- In een zeer concurrerende economie zullen de Thaise restaurantbedrijven naar verwachting iets gaan groeien. Om de kwaliteit van Thais eten te verbeteren, heeft het Department of Business Development (DBD) daarom certificaat onderscheidingen onder de naam “Thai SELECT” ontwikkeld om de kwaliteit van restaurants te garanderen. Dit jaar zijn meer dan 200 Thaise restaurants geselecteerd.

Khun Wutthikrai Leeweeraphan, de directeur van het DBD heeft de tweede reeks “Thai SELECT” certificaten aan 225 Thaise restaurants verleend, in totaal doen er 800 restaurants mee aan die project.

Ze voldoen aan de kwaliteitscriteria van authentieke Thaise restaurants met minimaal 80 procent Thais eten op hun menu. Ze moeten de Thaise kooknormen volgen en Thaise ingrediënten en kruiden gebruiken. De smaak en kwaliteit van het voedsel moeten uitstekend zijn. De restaurants moeten netjes zijn ingericht en een uitstekende service bieden.

Inmiddels zijn er aan 798 restaurants in alle regio’s van het land certificaten van “Thai SELECT” uitgereikt om hun kwaliteit te garanderen.

De restaurants werden ingedeeld in drie categorieën:
* Thai SELECT PREMIUM.
* Thai SELECT.
* Thai SELECT UNIEK met de lokale identiteit.

De DBD heeft samengewerkt met de Tourism Authority of Thailand, Wong Nai en Grab Food-applicaties om Thaise SELECT-restaurants te promoten. De DBD beoogt het project uit te breiden, aangezien het restaurantbedrijf met ten minste vijf procent per jaar groeit.

In 2018 waren er meer dan 231.900 restaurants in Thailand, met een totale omzet van meer dan 420 miljard baht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT