Home Featured HET LUCHTRUIM BOVEN KHON KAEN AIRPORT ZAL WORDEN BESTOOKT MET RUIM 1500 RAKETTEN

HET LUCHTRUIM BOVEN KHON KAEN AIRPORT ZAL WORDEN BESTOOKT MET RUIM 1500 RAKETTEN

0
HET LUCHTRUIM BOVEN KHON KAEN AIRPORT ZAL WORDEN BESTOOKT MET RUIM 1500 RAKETTEN

~U ZAL DAAR EENS POLSHOOGTE MOETEN NEMEN~

(De situatie bekijken, echt leuk)


KHON KAEN:- 85 dorpen hebben toestemming gekregen om tijdens een jaarlijks festival raketten te lanceren in het commerciële luchtruim boven Khon Kaen, zo kondigde de luchthavenautoriteiten vandaag aan.

De traditionele raketfestivals beginnen deze maand in het noordoosten van het land, zo vertelde de directeur van de luchthaven Khon Kaen deze morgen. Hij maakte bekend
dat alle districtshoofden op de hoogte zijn gebracht om de noodzakelijke autoriteiten te informeren wanneer en waar een raket de lucht in zal gaan om te voorkomen dat er vliegtuigen worden geraakt.

“We hebben deze informatie uitdrukkelijk nodig zodat de luchtverkeersleiding de piloten van elke luchtvaartmaatschappij voortijdig kan informeren,” aldus directeur Atthaya Lapmak.

“Elk dorp dat raketten wil schieten, moet vooraf toestemming vragen aan hun districtsofficier.”

Hij voegde eraan toe dat 89 gemeenschappen in de provincie dit jaar een aanvraag hadden ingediend waarbij 85 van hen groen licht hebben gekregen. Er zijn nu meer dan 1.500 raketlanceringen zijn gepland.

Het afvuren van raketten, een oud landbouw- en vruchtbaarheidsritueel om vitale moessonregens te verwelkomen, heeft in het verleden bijna verschillende luchtvaartongevallen veroorzaakt.

De luchtvaart commandocentrum van Thailand, die het luchtverkeer beheert, meldde vorig jaar dat dergelijke raketten een hoogte van 3300 voet (3300 voet) hadden bereikt. In 2016 scheerde een raket op slechts 30 meter afstand van een passagiersvliegtuig de lucht in.

Degenen die de regels overtreden, krijgen een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een maximale boete van 60.000 baht. Als de raketten een vliegtuig beschadigen, zou de overtredende partij 20 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen en een boete krijgen van 800.000 baht.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: khaosodenglish