HET LEGER GAAT IN PATTAYA WEER DE DUIMSCHROEVEN AANDRAAIEN BIJ DE SONGTHAEWS EN TAXI’S

4
962

~GAAT HET NIET GOEDSCHIKS, DAN MAAR KWAADSCHIKS~

(Het gebeurt met of tegenzin, maar gebeuren doet het)


PATTAYA:- Het leger heeft vanmorgen laten weten dat ze deze maand weer de duimschroeven bij de chauffeurs van bahtbussen en taxi’s in Pattaya gaan aandraaien. Het is afgelopen met waarschuwingen en het gaat verboden worden om bij winkelcentra’ en hotels te wachten op passagiers.

Majoor generaal Popanan Luengpanuwat, zijnde het hoofd van de Nationale Raad voor Vrede en Orde in Banglamung, heeft vorige week een onderhoud gehad met transportagenten, politie en stadsambtenaren om wederom een D-Day aan te kondigen inzake de handhaving van zijn verkeersbeleid.

Vanaf vandaag 1 september krijgen de bestuurders van toerbussen, bahtbusjes (songtheaws) en taxichauffeurs die verkeers- en parkeerregels hebben overtreden, geen waarschuwing meer maar worden ter plaatse bekeurd, in sommige gevallen zal hun voertuig zelfs voor de duur van zeven dagen in beslag worden genomen.

Generaal Popanan vertelde dat sinds het leger in februari nieuwe maatregelen heeft ingesteld om dit vervoer beter te laten functioneren. Echter sindsdien zijn meer dan 700 bestuurders aangesproken op hun rijgedrag, bekeurd en zelfs van de weg gehaald, maar de overtredingen blijven doorgaan.

De volgende stap bij het reguleren van de verkeersregels voor de chauffeurs is om bahtbusjes en taxis te verbieden bij winkelcentra’s en hotels te blijven hangen om zo betere, vaak hogere vervoersprijzen te verlangen.

De generaal heeft echter niet aangegeven, hoelang deze chauffeurs nu wel bij dergelijke punten zou mogen staan, wel had generaal Popanan gezegd, dat er een samenwerking zal worden aangegaan met winkelcentra’s en hotelexploitanten om deze uitgekookte praktijken van de chauffeurs uit te roeien.

Informatie en bron:
Foto’s: PattayaMail
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: PattayaMail

4 REACTIES

  1. Taxi meter staat erop maar een meter zetten de taxi niet op , iemand uitleg daarover ?? Ik betaal steeds 500-600 baht pty bangsaray . Anders blijf ik gewoon staan . Is beter dan zat met uwen auto te rijden natuurlijk.

Comments are closed.