HET KLOKJE TIKT VOOR GENERAAL PRAWIT NADAT DE THAISE SPEURNEUZEN ZIJN DURE HORLOGES GETELD HEBBEN

1
12136

~EEN KRIJGSMAN WINT AL VEEL, AL WINT HIJ NIETS DAN TIJD~

(Als je ergens genoeg tijd voor neemt lukt het meestal wel)


THAILAND:- De vice premier van Thailand heeft een uitgesproken liefde voor horloges en dan niet de minste horloges die u en ik dragen. Vorig jaar was het oog van een Thaise verslaggever op een extreem duur horloge (Richard Millies) en een wit gouden met briljanten bezette ring gevallen, deze verslaggever dook dieper in deze materie en toen bleek dat deze vice premier deze dure sierraden niet op zijn actieva lijst had vermeld bij het aanvaarden van zijn functie als vice premier en minister van Defensie.

Vicepremier Prawit Wongsuwan staat sinds december onder druk toen de Facebook-pagina “CSI LA” begon met het catalogiseren van luxe uurwerken die door de vice-premier werden gedragen op basis van foto’s en internetnieuwsrapporten.

Afgelopen woensdag haalde de Thaise CSI LA-pagina weer de nationale krantenkoppen na het vinden van een nieuwe foto van hem waarop hij een Patek Philippe-model droeg tijdens een tempelceremonie in 2014.

Inmiddels is Thailand’s junta nummer twee is met 25 verschillende luxe horloges ter waarde van 39.5 miljoen Bath gespot waaronder 11 Rolexes, acht Patek Philippes en drie Richard Millies,” zo stond in een krantenbericht te lezen en Thaise auteur van het artikel drong er bij zijn bijna 750.000 volgers op aan meer foto’s van de vice premier te onderzoeken.

De gecoördineerde sociale mediacampagne drong er toen bij de anticorruptie commissie van het koninkrijk op aan om te onderzoeken hoe de luxe horloges in het bezit van Prawit waren gekomen en dat brengt de Thaise militaire overheid enorm in verlegenheid.

Vice premier Prawit heeft tot nu toe het aantal horloges niet betwist.
Maar dinsdag vertelde hij nog tegen verslaggevers dat zijn “vrienden” hem de horloges geleend hadden en dat hij die na het dragen gewoon weer terug gaf.

De Nationale Anti-Corruptie Commissie (NACC) van Thailand heeft een deadline Prawit gesteld om een ​​formele verklaring over de horloges af te leggen, een deadline die verschillende keren uitgesteld zo zijn.

Nu is het zo dat het NACC geleid wordt door een van de voormalige ondergeschikten van deze junta topman, waardoor de vrees voor “het bekende doofpot verhaal” is toegenomen.

Wel heeft de vice premier inmiddels verkondigd dat als het
NACC beslist “dat ik onrechtmatig gehandeld heb, ik mij uit het overheidswezen terug trek”.

Maar deze horloge-kwestie heeft zowel de junta-critici als de voorstanders in een twee groepen verdeelde land boos gemaakt, een land waar de politiek meestal een strikt partijdige zaak is.

“De kwestie van het horloges is een teken dat er een nieuwe politieke stelling aan het ontstaan ​​is”, zei Sirote Klampaiboon, een politieke commentator tegen AFP.

“Dit is de eerste keer sinds de junta het overnam in 2014 dat politieke groepen van verschillende kanten bij elkaar zijn gekomen en hun conflicten in het verleden hebben achtergelaten.”

Informatie en bron:
Foto’s: Coconuts BKK
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Coconuts BKK

1 REACTIE

  1. In de Westerse wereld zeggen wij vaak: “wij hebben een horloge, maar zij (Aziaten) hebben de tijd”.

    Maar Meneer Prayuth gaat nu wel als een baksteen af met paljassen in zijn (anti-corruptie) law- & order club die niet meer weten hoe ze zich uit dit ‘horloge-leen-debacle’ moeten jokken, of beter, liegen.

Comments are closed.