HET IS ABSOLUUT VERBODEN OM SCHELPEN EN OF KORALEN UIT THAILAND MEE NAAR HUIS TE NEMEN

1
8120

~ALS JE ALLES VAN TE VOREN WEET, KUN JE MET EEN DUBBELTJE DE WERELD ROND~

(Het heeft geen zin zich na afloop te beklagen over gebrek aan voorkennis)


KRABI:- Ook Olleke Bolleke heeft in zijn onwetendheid schelpen en zelfs koraal meegenomen, dit in de veronderstelling te zijn dat het ‘niet’ zo erg zou zijn en dat het toch wel een leuk souveniertje is, maar het is dus bij de Thaise wet ( zo ook andere landen) dit het land uit te smokkelen, want dat bent u dan gewoon aan het doen.img_1353

Zelfs die leuke kleine winkeltjes op de Beach Road verkopen allerlei mooie schelpen in de meest verschillende vormen en parelmoer kleuren, maar spandeer er maar geen ene Bath aan, want bij controle bent u het echt kwijt.

Zo denken talloze toeristen dat ze het wel kunnen proberen om illegale souvenirs mee naar huis nemen, die ze op het strand of in de zee gevonden hebben.
De douane van vliegveld Krabi hebben zelfs laten weten dat in de afgelopen drie maanden er ruim 869 kilo van deze verboden items geconfisqueerd zijn.

De heer Witthaya Khunsan, hoofdofficier bij het plaatselijke Maritieme Autoriteiten zei dat het meerendeel van de schelpen en het koraal deel uitmaken, van soorten die door de wet beschermd zijn.

Het is een overtreding en zeer zeker illegaal om dergelijk zee meubilair uit de zee te vissen, van het strand mee te nemen of op een markt of een winkeltje te kopen.

Olleke Bolleke zegt maar zo…….het is maar dat u het weet!

Bron: Sanook News

1 REACTIE

  1. Ik had een keertje een schildpad schildje gevonden. Ik had hem idd ook meegenomen maar toen ik later in mijn tas keek was het weg. Ik denk dat de thaien het uit mijn tas gehaald hebben ik mocht gelukkig zonder boete naar huis.

Comments are closed.