HET IMAGO VAN PATTAYA ALS SEKSBESTEMMING FRUSTREERT DE THAISE REGERING

0
716

~VAN DE ENE VERBAZING IN DE ANDERE VALLEN~

(Steeds weer opnieuw verrast worden)


PATTAYA:- Met mascottes verkleed als lachende vis en een politie-rockband lanceerden de Thaise autoriteiten aan het begin van dit weekend een ‘Happy Zone’ om het imago van een stad die berucht is voor sekstoerisme te verbeteren.

Gestoken door buitenlandse krantenkoppen die de badplaats Pattaya uitbeelden als “Sin City” en “The Sex Capital”, is de Thaise overheid begonnen aan een nieuwe poging om deze vervelende stempel te verwijderen.

“Ik wil dat mensen zien dat we niet zijn zoals ze gesuggereerd wordt. We staan ​​geen prostitutie toe in deze uitgaansgelegenheden, “zo verklaarde de provinciale gouverneur van Chonburi, khun Pakkaratorn Teianchai aan Thaise verslaggevers over de beruchte Walking Street in Pattaya, ten zuidoosten van Bangkok.

Echter iets meer dan 10 meter verderop boden vrouwen buitenlandse mannen aan om voor 2.000 baht de springveren van het matras te controleren.

Leuk uitziende masseuses in minirokjes bieden zgn. ‘happy end’ massages waarvan de eufemistische titel niets te maken heeft met de Happy Zone van de autoriteiten.

“Iedereen is hier om de kost te verdienen”, zo vertelde een 35-jarige vrouw die oorspronkelijk uit een dorp in centraal Thailand kwam. Curieus was dat zij wel met het nummer “69” rondliep terwijl weigerde ze haar naam te geven.

“Ik zou liever een serveerster zijn, maar dan kan ik mijn kinderen niet naar school sturen en ik wil dat ze een betere toekomst hebben dan ik heb gehad,” zei ze.

Het sekstoerisme groeit niet zo snel als andere aspecten van de toeristische sector in Thailand – de enige lichtpunt voor een economie waarvan de expansie sinds de staatsgreep van 2014 verreweg de langzaamste is van de belangrijkste Zuidoost-Aziatische economieën.

Het sekstoerisme begon in Pattaya toen het een rustplek werd voor Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam-oorlog, hoewel prostitutie net zo duidelijk aanwezig is in delen van Bangkok en andere steden.

Het aantal vrouwelijke sekswerkers in Thailand werd in een UNAIDS-rapport van 2014 op ruim 120.000 geschat. Sommige schattingen lopen uiteen en niet alle vrouwen die voor seks betaald worden, zijn fulltime prostituees.

Met een minimum minimumloon van 305 baht (€ 8,12) is de kans op meer te verdienen een voor de hand liggend lokaas, vooral in armere landelijke regio’s.

De vorig jaar gelanceerde Happy Zone-aanpak is een zachtere manier om te proberen aan te tonen dat iets wordt gedaan. Als het werkt op Walking Street, wordt het idee verspreid naar de minder gesanitiseerde zijstraten, de zgn. sois.

Bedrijven in de Walking Street word gevraagd om het gebied veiliger te maken, er zijn verhoogde veiligheidspatrouilles, politie heeft een mobiele-telefoonapp gelanceerd voor toeristen wanneer zijn in nood verkeren, bij te staan.

“Dit is een pioniersproject om een ​​toeristische bestemming te organiseren en het te verhogen om het kwaliteitstoerisme in Thailand te promoten,” vertelde Apichai Krobpetch, hoofd van Pattaya stadspolitie, aan Reuters. “We zullen ook de prostitutie in het gebied gaan aanpakken.”

Maar daar was in het weekend niets van te merken.

De seksindustrie van Pattaya is een attractie op zich en worden bezocht door duizenden Chinezen die nog steeds ongeveer één op de drie toeristen uit Thailand vertegenwoordigen.

Onder leiding van gidsen met vlaggetjes lopen de Chinese reisgroepen snel over de Walking Street, voorbij de go-go bars en de bierbars waar jonge Thaise vrouwen samen zitten met buitenlandse mannen.

Ze houden alleen even halt om foto’s te maken.

“We komen hier omdat onze klanten uit China het graag met eigen ogen willen aanschouwen over wat in Thailand mogelijk is. Dat is alles, ” zo versteld gids Linda Sieng die een groep van 11 toeristen uit Guaghzhou in het zuiden van China, begeleidde.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PattayaOne
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: PattayaOne