HET GIF VAN EEN MILLEPEDE MAAKTE BIJNA MIJN ZOON BLIND, ZO VERTELDE EEN THAISE MOEDER TEGEN DE MEDIA

4
928

~NU IS HET WEER EEN WOLK VAN EEN BABY~

(Een flinke gezonde baby)


BANGKOK: – Een moeder heeft aan de Thaise media verteld dat haar baby door het oog van de naald was gekropen door niet blind te worden nadat een millipede gif in zijn oog gespoten had.

Khun Anchana Kaiphet werd enige weken geleden in de nacht gewekt door het krijsen van haar zuigeling, toen zij ging kijke wat er aan de hand was, zag zij dat hij zijn oog niet kon openen omdat er een gele vloeistof inzat.

“Onder het kussen vond ze een grote gekrulde millipede”

Het is een bekende reptiel dat in het Thais ‘Geu’ genoemd wordt.

Ze bracht haar zoontje onmiddellijk naar het ziekenhuis, waar dokters zeiden, dat ze geluk gehad hadden dat het gif van het insect de iris niet was binnengegaan, anders had de baby ongetwijfeld blind geworden.

Artsen hebben gezegd dat millipedes een zuur als stof bij zich dragen die zij als verdedigingsmechanisme gebruiken. De sterkte van het gif hangt af van de soort millipede.

Zij vermoedden dat het kind zich in de nacht omgedraaid had en bovenop de millipede was gaan liggen waardoor diertje het gif spoot.

Mama Anchana waarschuwt nu alle mensen om hun bedden en die van hun kinderen op gevaarlijke wezentjes te controleren om hetzelfde te vermijden wat haar gezin was overkomen.

Het incident gebeurde paar weken geleden en hoewel haar zoon een week lang ziekelijk was, is hij nu volledig hersteld.

Informatie en bron:
Foto’s: SanookNews
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: SanookNews

4 REACTIES

  1. Door mijn totale onwetendheid op dit gebied en wat gesurft maar niets gevonden deze vraag als het toegestaan is, is dergelijke 100…1000 of zelfs miljoenenpoot (afhankelijk in welke taal men rechercheert), werkelijk een reptiel? Ik heb er hier in mijn buurt al enkele gehad (bepaalde mensen spelen er zelfs mee), een vriend is zelfs in het ziekenhuis beland nadat hij s’nachts onderweg naar de WC (zonder licht aan te maken) op dergelijk diertje is gestapt. Ik moet ze niet, maar weet met de beste wil niet waartoe ze behoren. Dank bij voorbaat voor eventuele opheldering in deze en Dank Auke voor de waarschuwing ����

Comments are closed.