Home Algemeen HET GEREGISTREERDE PARTNERSCHAP VOORSTEL BIJNA GEREED OM DOOR HET KABINET VAN THAILAND GOEDGEKEURD TE WORDEN

HET GEREGISTREERDE PARTNERSCHAP VOORSTEL BIJNA GEREED OM DOOR HET KABINET VAN THAILAND GOEDGEKEURD TE WORDEN

0
HET GEREGISTREERDE PARTNERSCHAP VOORSTEL BIJNA GEREED OM DOOR HET KABINET VAN THAILAND GOEDGEKEURD TE WORDEN

~GERECHTIGHEID KOMT VOOR ALLEN~

(Alles komt voor iedereen weer goed)


BANGKOK:- Het officiële geregistreerde partnerschap voorstel van Thailand is in de afgelopen welen bijgewerkt om meer rechten voor koppels van hetzelfde geslacht te erkennen voordat het volgende week door het kabinet wordt goedgekeurd.

De nieuwste versie van de wet bevat nu een zin, die zegt dat homoseksuele paren het recht hebben om voor elkaar “medische beslissingen te nemen” en “een begrafenis ritueel houden” voor hun hulpeloze of overleden echtgenoot te regelen, twee zinnen die niet in de eerdere versie voorkwamen.

De Thaise krant The Nation meldt dat de aanpassing werd door de Rights and Liberties Protection Department (RLPD) doorgevoerd nadat men de bezorgdheid in een hoorzitting in de grote steden en vanaf de website hadden beoordeeld.

De LHBT-mediaspecialist, khun Vitaya Saeng-aroon vertelde echter: “Het wetsvoorstel noemt deze rechten als ‘voorbeelden’ (van de rechten waarop homokoppels recht hebben) maar zonder meer details, maar hoe effectief het in de praktijk is, is bijzonder twijfelachtig. ‘

Hij vertelde te geloven dat de RLPD van enkel van plan was om een proefballonetje op te laten. Als het kabinet de herziening goedkeurt, gaat het wetsvoorstel naar de Nationale Wetgevende Vergadering (NLA) waar meer herzieningen en details zullen volgen, zo zei hij.

Ondanks een sterke steun van Thaise ingezetenen, werd de rekening door velen als onvolledig beschouwd, zonder erkenning van veel rechten genoten door heteroseksuele paren, zoals het recht om een ​​kind te adopteren, het openbare en particuliere welzijn van de echtgenoot te ontvangen, pensioen, maatschappelijk werkerswelzijn en echtgenoot-status belastingaftrek, maar er zijn velen andere belangrijke rechten waar men aan voorbij gegaan is.

Het wetsvoorstel erkent echter wel dat koppels van hetzelfde geslacht gezamenlijk schulden en bezittingen kunnen beheren, de activa van hun echtgenoot kunnen erven en een voogd kunnen worden voor hun echtgenoot.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation