HET GEBRUIK VAN MEDICINALE CANNABIS WORDT OP EEN ANDERE DATUM GELANCEERD

0
536

~IET WIET WEIT WEG~

(Een heel oud aftel versje wat kinderen gebruiken om te bepalen ‘wie hem is’)


BANGKOK:- Olleke Bolleke las in de Thaise krant Khaosod dat het veelbesproken topic…..medische marihuana zal over negen maanden beschikbaar zal zijn in Thailand, althans dit meldde een topgezondheidsfunctionaris eerder deze week.

Nadat het kabinet was overeengekomen om het gebruik van medicinale cannabis te legaliseren, zal de omstreden wet in april 2019 van kracht worden, zie liet de topman van het ministerie van Volksgezondheid, khun Sophon Mekthon weten.

Hij zei dat de junta-benoemde wetgevende macht het voorstel van zijn kantoor vorige maand goedgekeurd had en volgen nu een schema om het beleid te implementeren na succesvolle testen van cannabis om verschillende aandoeningen te behandelen.

Wel dringt de gezondheidsmedewerker er bij het kabinet op aan om alleen Thaise cannabissoorten te ondersteunen.

Thaise studies zouden nl. bevestigd hebben dat marihuana gebruikt kan worden om drie ziekten te behandelen, namelijk misselijkheid en verlies van eetlust voor kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan, epilepsie bij kinderen en multiple sclerose.

Afgelopen woensdag werd er door Matichon Online een landelijke enquête gehouden waarbij bleek dat de meeste respondenten het plan van het kabinet goedkeurde.

Marihuana is niet het enige medicijn dat onderzocht wordt voor legalisering aangezien het voormalige hoofd van het ministerie van Justitie de oorlog tegen drugs twee jaar geleden tot een mislukking verklaarde.

In mei van dit jaar stelde de hoogste anti-narcotica-officier van Thailand voor om kratom, een kruidengeneesmiddel dat alom wordt gebruikt ook te legaliseren.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod