Home Thailand Bangkok HET GAAT ONTROEREND GOED MET ONROEREND GOED IN BANGKOK

HET GAAT ONTROEREND GOED MET ONROEREND GOED IN BANGKOK

0
HET GAAT ONTROEREND GOED MET ONROEREND GOED IN BANGKOK

~ALLE HEILIGE HUISJES AANDOEN~

(Alle cafés bezoeken)


BANGKOK:- De ontwikkeling van de Gouden Lijn van de BTS wordt door de gemeente doorgezet. Het gebied rondom Thonburi station tot aan de Phra Pok Klao brug trekt veel onroerend goed ontwikkelaars aan.De verwachting is dat ontwikkelaars meer dan 100 miljard baht gaan investeren in projecten. Dat worden huizen en winkels die opgeleverd worden in 2020.

In 2014, Siam Piwat Co Ltd, the operator of Siam Centre and Siam Discovery Centre, entered into a partnership with Magnolia Quality Development Corporation and Charoen Pokphand Group, for the development of Iconsiam, a Bt54-billion riverside mega-mall and residential properties located close to the new rail line.

Tot nu toe wordt er voor 38 miljard gebouwd, in totaal 2.967 woningen die tussen de Bt 71.000 en 380.000 per vierkante meter gaan kosten. De projecten aan als warme broodjes over de toonbank. Banyan Tree Residences zijn al voor 40% vanaf de tekening verkocht. The River is voor 92% verkocht, en The Residence Mandarin Oriental (duur!) voor 85%.

Verkopen gaan ook prima voor condo’s op Charoen Nakhon Road tot aan de Sathorn Bridge aan het eind van de Gouden Lijn. Onroerend goed prijzen voor grond dicht bij de Chao Phraya rivier stijgen enorm, met 125%. Zelfs met jarenlange prijsstijgingen van meer dan 10% is er bijna geen grond te koop, zeggen makelaars.

Ontwikkelaars zien een belemmering: de aangeboden plotten rondom de rivier zijn meestal erg klein. De markt heeft veel vraag naar grote, dure en dus ruime appartementen. Grote plotten land zijn of heel erg duur, of niet te koop. Er is ook een beperking van de gemeente: nieuwbouw langs de rivier (de eerste 45 meter) mogen niet hoger dan 16 meter zijn. Dat is de reden waarom de grond daar astronomisch duur geworden is.

Op 9 november gaat Iconsiam officieel open, en dat zal het gebied veranderen in een toeristencentrum. Deze super mall is 500.000 m² groot , en heeft heel veel winkels en toeristenattracties. Een groot aantal bekende wereldmerken is van plan om daar een winkel te openen, er komt onder andere een Apple Store. De directie verwacht 150.000 of meer bezoekers per dag.

Vlak in de buurt is de gemeente van plan om een uitzichttoren van 459 meter hoog te bouwen. De toren krijgt de naam Unity Tower, en wordt de zesde hoogste ter wereld.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: The Nation