HET GAAT NIET GOED MET DE LIEVELING VAN THAILAND, DE GEZONDHEIDSSITUATIE VAN BABY DOEJONG “MERIAM” IS UITERST ZORGELIJK

0
252

~ZORG DAT DAAR GÉÉN ZWARTE HOND TUSSENKOMT~

(Pas op dat het niet misgaat)


PHUKET:- De baby doejong “Mariam” heeft een ernstige longinfectie ontwikkeld sinds zij vorige week werd aangevallen door een wilde volwassen doejong.

Sindsdien heeft Mariam, heeft een ernstige ziekte ontwikkeld tijdens het zwemmen in de Andaman Zee.

Dierenarts,,khun Nantarika Chansue van Chulalongkorn universiteit maakte gisteren bekend Mariam lijdt aan een longinfectie, uitdroging en waarschijnlijk buikpijn en andere symptomen.

De hartslag van de jonge doejong was hoog, met 140 per minuut, en ze had moeite met ademen. “(Haar toestand) is verontrustend,” zo schreef khun Nantarika in een Facebook-bericht.

De éénjarige doejong, of fayoon in het Thai, werd vorige week ziek nadat ze werd aangevallen door een mannelijke doejong tijdens het zwemmen in de Andaman Zee.

Mariam op Koh Libong, in het Kantang-district in de provincie Trang, door dierenartsen en bewoners gevoed sinds ze in april aan de kust van het hoofddistrict van de provincie Krabi werd gevonden. Het is de bedoeling om haar terug te brengen naar de zee zodra ze sterk genoeg is om alleen te overleven.

Mariam, wat een dame met een mooi hart betekent, is de eerste fayoon waarvan bekend is dat deze door mensen wordt verzorgd. Mariam groeit op zonder haar eigen soort en denkt ten onrechte dat een oranje kajak haar moeder is.

Haar leven wordt op de voet gevolgd op sociale media, met regelmatige berichten van de National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department. De afdeling heeft dierenartsen aangewezen om haar de klok rond te behandelen sinds het incident.

Directeur-generaal van de afdeling, khun Chatuporn Buruspat zei dat de afdeling drie opties overwoog: Mariam naar een gesloten gebied voor haar in de buurt van Libong verplaatsen; haar naar de campus Rajamangala University of Technology Srivijaya Trang brengen; of haar naar het Marine Biological Centre in Phuket brengen.

“We zullen de beslissing overlaten aan de dierenartsen die voor haar zorgen”, zei hij.

Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Varawut Silpa-archa zei dat iedereen hoopte dat het jonge zeezoogdier beter zou worden. “Niemand geeft het op, maar zullen moeten accepteren wat er ooit gebeurt”, zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: DnpReport Twitter account
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post